Мачовете и спортът по телевизията днес, понеделник, 9 декември 2019

На 9 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 09.12.2019

Financial Times: България привлича рекордни технологични инвестиции София има потенциал за технологичен център

Почина актьорът, изиграл Голямото пиле от „Улица Сезам“

Откриха нарушения в 37 автошколи в Пловдив

Външният министър на Украйна оповести каква позиция ще защитава Зеленски в Париж

Еврокомисарят по икономика иска разхлабване на бюджетните правила в ЕС

Художествената академия остава без голи модели заради липса на пари

В Сараево отмениха публичните прояви заради мръсния въздух

Сидеров: Каракачанов и Симеонов изнудиха ГЕРБ за пари за партиите, вместо за пенсии

Богат урожай, малко зрители И този „Златен ритон“ доказа, че документалното и анимационното ни кино си струват правенето и гледането, дори с излишните дължини

Дерат седем кожи за Нова година у нас Двойно по-евтин ни излиза празникът при съседите

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 9 декември 2019

Горя стая на общежитие в „Студентски град”

Гянджа дава ключа на ЕМС на Варна през декември

Гянджа дава ключа на ЕМС на Варна през декември

Ключът на Европейската младежка столица ще бъде официално предаден през декември от Гянджа на Варна по време на официалната церемония при закриване на титлата, която сега носи азербайджанският град. Това стана ясно по време на срещата на кмета Иван Портних с представители на градовете, спечелили тази титла, няколко часа преди обяваване на Европейска младежка столица 2018.

По време на своето домакинство Гянджа е получила президентски декрет, който включвал 9 министри и 2 комисии, финансова подкрепа от 1 млн.евро и реализирани 250 проекта, посочи на срещата Мушфиг Джафаров, шеф на „Младежки дейности и спорт „в града.

„Готов съм да предложа на обсъждане предоставяне на необходимата логистична подкрепа за постоянно представителство на Мрежата на Европейските младежки столици във Варна. Мотивирани сме да работим за утвърждаване на тази мрежа, защото сътрудничеството между градовете ще бъде от полза за реализация на различни младежки политики. Разбираме отговорността на задачите ни през 2017 г.  и сме готови да работим активно“. Това заяви кметът на морската столица Иван Портних.

На срещата бяха представители на градовете Гянджа, (Азербайджан), Торино, (Италия), Брага, (Португалия), Солун, (Гърция), Марибор, (Словения), Клуж-Напока, (Румъния) и  част от Мрежата на ЕМС. „Гледаме уверено напред към 2017 г., въпреки политическата криза. Вярвам, че това няма да се отрази на нашите усилия и Варна ще бъде една успешна младежка столица на Европа“, допълни кметът.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.