Пламен Георгиев: Имаше поискване на подкупа много да бъде даден на Иванчева Обадили са се още нови свидетели по случая

Колко струва жена преди век? Как гласуват депутатите, защо поскъпва хлябът според вестниците преди 100 години

Пожари изпепелиха кола, каравана и инструменти Пожарникари спасиха от пламъците къща

Спасиха мечета в Доспатско

Да се завърнеш в твоята смарт къща… Какво е “умен дом” и какви са ползите от него?

Калфин: ОЛАФ трябва да работи заедно с европейския прокурор

Почина най-възрастният човек на света – 117-годишната японка Наби Таджима

Доброволци радват хора в беда Момче с церебрална парализа получи инвалидни количка и стол

Кога адвокатите четат Библията?

Скутер с повече мощ и стил С литър бензин се изминават 48 км

Над половината българи очакват напрежението между Запада и Русия да расте Бележат съществен ръст антизападните настроения

Задържаха 35-годишен мъж, изнасилил 4-годишно дете

Полицаите в Сливен събират средства за лечението на Гергана Зашева

Кампанията “Книги за смет” се провежда днес в пет града

Годината на най-добри шансове за Балканите Стратегическата цел: пълноправно членство в ЕС

Дават добавки към пенсиите за Великден

Пари за великденски добавки към пенсиите ще има – това потвърди по време на правителственото заседание служебният министър на финансите Кирил Ананиев.

Ананиев направи заявката, след като в началото на съвещанието премиерът Огнян Герджиков му постави задача – следващата сряда да каже може ли да се осигурят допълнителни средства за празника за пенсионерите, получаващи до 314 лева.

“Ще помоля, това е основно обърнато към министъра на финансите, че има една традиция за едни великденски добавки към пенсиите, обикновено в размер на 40 лв. на пенсионерите под лимита на бедност, който разбрах, че е 314 лв. Така че за другата сряда, г-н министър, да бъдете готов. Ще има ли? Няма ли да има? Аз не съм под лимита на бедност, съответно за мен няма да има”, заяви министър-председателят.

На заседанието на 1 март Ананиев трябва да представи точни разчети колко ще струва на хазната отпускането на бонусите.

В мандата на втория кабинет “Борисов” подобни добавки се даваха всяка година за Коледа и Великден. Така на година правителството отделяше над 100 млн. лв. допълнително за пенсии.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. Какво безсрамие:( 40 лв. Я киро да каже колко е неговата заплата та с такава лекота ”дава” 40 лв на хората с до… 314 лв. Я да обясни защо му е на празидетна заплата от 10 000 лв на мес, на дупетатите 6000 лв мес, на разни министри и пр. тунеядци, които ежедневно убиват по най-мъчителен начин Българите и България. Не говорим за топлата, банкерска, строителна, транспортна и пр. мафия – представители на тинята на паразитите , облечени в хммм ”човешка обвивка”. Проблемът на България е предимно вътрешен..

  2. НОИ не е социален институт , а Осигурителен и всеки получава пенсия , съобразно осигуровките,които е правил.Ниските пенсии са следствие от ниски осигуровки и е крайно несправедливо точно от НОИ да ги поощряват за Великден и Коледа.Този институт трябва да осигурява единствено пенсиите за осигурителен стаж и възраст.Другото е социално подпомагане и е работа на социалното министерство.Сигурна съм,че всеки от нас познава поне по 5 души със собствен бизнес,които продължават да работят,и понеже са се осигурявали съзнателно на минимума , вземат пенсии по 250 лв , и те сега ще получат бонус.Стига с тази уравниловка , всеки да си опича акъла, когато се осигурява, а ако лъже държавата, си плаща за гяволъка.

  3. Бойко обеща да преизчисли останалите пенсии,освен тези,които вдигна,но излъга пенсионерите. По-лесно му е да дава по някоя троха,отколкото да внесе справедливост,както пише по-горе госпожа Мина. Работил,неработил,внасял осигуровки,невнасял,ще получиш 200 лева. А този,дето си е рискувал здравето и е бачкал,ще получи 315 лева. Без добавка за Великден и Нова година. Бойко,като нямаш за всички пенсионери,няма да даваш на никого! Другото е разделяне на хората. А уж искаш единна нация!

  4. Купуването на гласове е престъпление. А Бойко точно това прави. Два пъти в годината редовно дава надбавки само на половината от пенсионерите . Осигурява си електорат. При това с държавни пари!

  5. Do you need a loan to consolidate your debt? Do you need a loan to finance or expand your business? Or for the purchase of cars, the purchase of a house and other personal loans ETC we give you a long term loan of five to fifty years maximum with an interest of 2%. You are 100% guaranteed. Contact us through the email address: ((ELLINASFinances@gmail.com))….

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.