На 24 юли 2019 да почерпят

Том Харди – красавецът с грозните роли Британецът е една от знаменитостите на съвременното кино

Румънската премиерка ще се кандидатира за президент

ФБР разследва 1000 опита за кражба на интелектуална собственост от китайци

Задържаха шеф от фирмата, в която работи Кристиян Бойков

Заев: Груевски присвояваше чужда история Припомни, че предишната власт в Скопие е провела масова операция, наречена антиквизация

670 евро глоба за тениска с щампа на марихуана в Хърватия

Френските власти разследват слух, че водата в Париж е отровена

В САЩ избраха военен министър

Експерт: На софтуерните специалисти да се преподава и етика

Жълт код за гръмотевични бури в 4 области утре

Тръмп: ЕС ни убива в търговията

Европейските консерватори и реформисти на среща с транспортните министри на България, Унгария, Латвия, Литва и Полша

Джелял ще получи възмездие за злините си

Любовният бизнес цъфти на Север, на Юг – джендъри на плажа

Дават добавки към пенсиите за Великден

Пари за великденски добавки към пенсиите ще има – това потвърди по време на правителственото заседание служебният министър на финансите Кирил Ананиев.

Ананиев направи заявката, след като в началото на съвещанието премиерът Огнян Герджиков му постави задача – следващата сряда да каже може ли да се осигурят допълнителни средства за празника за пенсионерите, получаващи до 314 лева.

“Ще помоля, това е основно обърнато към министъра на финансите, че има една традиция за едни великденски добавки към пенсиите, обикновено в размер на 40 лв. на пенсионерите под лимита на бедност, който разбрах, че е 314 лв. Така че за другата сряда, г-н министър, да бъдете готов. Ще има ли? Няма ли да има? Аз не съм под лимита на бедност, съответно за мен няма да има”, заяви министър-председателят.

На заседанието на 1 март Ананиев трябва да представи точни разчети колко ще струва на хазната отпускането на бонусите.

В мандата на втория кабинет “Борисов” подобни добавки се даваха всяка година за Коледа и Великден. Така на година правителството отделяше над 100 млн. лв. допълнително за пенсии.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. Какво безсрамие:( 40 лв. Я киро да каже колко е неговата заплата та с такава лекота “дава“ 40 лв на хората с до… 314 лв. Я да обясни защо му е на празидетна заплата от 10 000 лв на мес, на дупетатите 6000 лв мес, на разни министри и пр. тунеядци, които ежедневно убиват по най-мъчителен начин Българите и България. Не говорим за топлата, банкерска, строителна, транспортна и пр. мафия – представители на тинята на паразитите , облечени в хммм “човешка обвивка“. Проблемът на България е предимно вътрешен..

  2. НОИ не е социален институт , а Осигурителен и всеки получава пенсия , съобразно осигуровките,които е правил.Ниските пенсии са следствие от ниски осигуровки и е крайно несправедливо точно от НОИ да ги поощряват за Великден и Коледа.Този институт трябва да осигурява единствено пенсиите за осигурителен стаж и възраст.Другото е социално подпомагане и е работа на социалното министерство.Сигурна съм,че всеки от нас познава поне по 5 души със собствен бизнес,които продължават да работят,и понеже са се осигурявали съзнателно на минимума , вземат пенсии по 250 лв , и те сега ще получат бонус.Стига с тази уравниловка , всеки да си опича акъла, когато се осигурява, а ако лъже държавата, си плаща за гяволъка.

  3. Бойко обеща да преизчисли останалите пенсии,освен тези,които вдигна,но излъга пенсионерите. По-лесно му е да дава по някоя троха,отколкото да внесе справедливост,както пише по-горе госпожа Мина. Работил,неработил,внасял осигуровки,невнасял,ще получиш 200 лева. А този,дето си е рискувал здравето и е бачкал,ще получи 315 лева. Без добавка за Великден и Нова година. Бойко,като нямаш за всички пенсионери,няма да даваш на никого! Другото е разделяне на хората. А уж искаш единна нация!

  4. Купуването на гласове е престъпление. А Бойко точно това прави. Два пъти в годината редовно дава надбавки само на половината от пенсионерите . Осигурява си електорат. При това с държавни пари!

  5. Do you need a loan to consolidate your debt? Do you need a loan to finance or expand your business? Or for the purchase of cars, the purchase of a house and other personal loans ETC we give you a long term loan of five to fifty years maximum with an interest of 2%. You are 100% guaranteed. Contact us through the email address: ((ELLINASFinances@gmail.com))….

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.