Дават допълнително 150 млн. лв. за пътища

С парите обновяват близо 480 км шосета и съоръжения по тях

Сред участъците има и важни за туризма

Сто и петдесет милиона лева допълнително дава правителството за ремонт и обновяване на пътища. Със средствата ще бъдат обновени близо 480 километра шосета и съоръженията по тях, се казва в съобщение на МС. Парите ще бъдат отпуснати като допълнителни разходи по бюджета на регионалното министерство и ще бъдат осигурени за сметка на преструктуриране на разходи или трансфери по централния бюджет за 2018 г.

Голяма част от участъците, за които са предвидени средствата, са изключително натоварени целогодишно. Сред тях са пътят между Варна и Русе, източната дъга на околовръстния път на София – трасето към Перник през Владая, шосето между Димитровград и Хасково. Друга част от предвидените за ремонт пътища са важни за развитието на туризма. Сред трасетата, които ще бъдат обновени са пътят между Бургас и Варна, този между морската столица и Златни пясъци, както и отсечката между Бургас и Карнобат.

Ще се финансират дейности като фрезоване на съществуващата настилка, локални ремонти, полагане на нови пластове асфалтобетонова смес, отводнителни мероприятия, ландшафтно оформяне, бетонови работи и други.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България