Банките са готови да преминат стрес теста на ЕЦБ Ако резултатите са добри, България ще е изпълнила едно от най-важните условия за участие в Банковия съюз

На 25 март 2019 да почерпят

С 2500 места разширяват Софийските гробища

Ирландският Джо Кокър скара Лечев и Графа в „Гласът на България“

Вълни от поезия на Фотев заляха Бургас

Петиция за отмяна на Брекзит надхвърли 5 милиона подписа

Искове срещу България за над 1,2 млрд. евро Най-големи са претенциите на енергоразпределителните дружества

Утре ни очаква слънчево време с максимални температури между 20 и 25 градуса

Шествие срещу ислямофобията и расизма в Нова Зеландия

Владимир Кисьов се е отказал да бъде кандидат на СДС за евроизборите

Странната ярост на Томислав Дончев Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще заседава вероятно в сряда

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 25 март 2019

ВМРО и „Атака“ отиват заедно на евроизборите Волен Сидеров нямал претенции да бъде сред кандидатите на евентуалната коалиция

До 2 г. е готов първият нов боен кораб Проектът е за два кораба, като общата му стойност е почти 1 млрд. лв

Адвокат Михаил Екимджиев: Цветан Цветанов е тежък рецидивист по отношение на апартаментите

Дават до 1 млн. лв. на производствени предприятия

Подкрепата могат да получат предприятия, произвеждащи храни. Снимка: Булфото

10-12% от кандидатстващите отпадат

Бизнесът и общините могат да кандидатстват за финансиране с общ бюджет от 10 млрд. лева по 9 големи програми. 197 са отворените процедури за кандидатстване за европейско финансиране в програмния период, който приключва 2020 г., отчетоха експерти в бранша.

Програмата за кандидатстване за финансиране на бизнеса с най-много отворени процедури е ОП “Иновации и конкурентоспособност” (ОПИК) – 24 броя. Конкуренцията е голяма, като статистиката показва, че 10,12% от кандидатстващите отпадат, заради технически грешки или липса на отговор в кореспонденцията. Броят подадени проекти до момента е 7613, а одобрените фирми са 2047, като 74% от програмата вече е с изчерпан ресурс.

Една от линиите на ОПИК е програмата, в която микро, малки и средни предприятия могат да подобрят производствения си капацитет, като получат финансиране от 100 хиляди до 1 млн. лв. или между 35 и 70%, според категорията и сектора. Подкрепата е за предприятия, произвеждащи храни, облекла, мебели, козметика и други. За да получи фирма финансиране по програмата “Подобряване на производствения капацитет в МСП”, има значение в кой регион е регистрирана. Фирмите в Югозападния регион ще получат до 70% финансиране, а тези от София, които имат доста по-нисък процент – 35-45%. Кандидатстването е до 21 май 2019 г.

През юни се очаква да бъде отворена процедурата за кандидатстване по “Стимулиране внедряването на иновации от съществуващи предприятия”, която е единствената, по която фирмите от сектор “услуги”, могат да кандидатстват.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.