Хващат 2 пъти дядо да нарушава карантината

15 акта за нарушители на противоепидемичните мерки за ден в Търновско

Службите по Великден ще се провеждат пред храмовете

Над 730 000 са заразените с коронавирус по света

Над 800 жертви на Covid-19 в Испания за денонощие

Над милион и половина ученици по света не ходят на училище заради COVID-19

Пандемията изчисти въздуха в Европа

Главният изпълнителен директор на ББР Стоян Мавродиев: Безлихвените заеми от 1500 лв. – с гратисен период от 6-12 месеца

Правителството обсъжда на извънредно заседание компенсациите за бизнеса

Няколко джихадисти избяха от затвор в Сирия

Лепят върху коли фалшиви уведомления за глоби в София Посочена е банкова сметка, по която да се правят преводите

Москва под карантина от днес (ВИДЕО)

Мъже от Симитли се напиха и клаха

Младеж е в болница след удар на кола в дърво 19-годишният водач изгубил контрол над возилото

Австралия дава 80 млрд. долара за заплати на засегнатите от коронавирус

Дават европари за ремонт на басейни и студентски столове в университетите

Обновяват Тракийския университет с 3 млн. лв. от Брюксел

Промени в условията за кандидатстване по ОП „Региони в растеж“ ще позволят на университети и други учебни заведения да обновят басейни, книжарници, студентски столове и зали, отдавани под наем с пари от Европа. Това съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Досега допълнителни постройки и обекти, които носят стопански приходи не подлежаха на финансиране по програмата. Вече учебни зали, което носят приходи и чрез отдаване под наем и търговски помещения в университетите ще могат да бъдат модернизирани с европари, но само ако се използват за външни събития максимум 20 на сто от работното им време през годината, обясниха от ведомството.

С проекти за обновяване и оборудване учебните заведения ще могат да кандидатстват и за помещения, в което се изпълнява стопанска дейност като книжарници и студентски столове. Условието за тях е те да заемат максимум 20 на сто от общата площ на университетите.

Тракийският университет в Стара Загора ще може да кандидатства за 3 млн. лв. от бюджета на ОПРР за обновяване на материалната база, осигуряване на съвременно оборудване и обзавеждане, допълниха от регионалното министерство. Срокът за подаване на проекта е 29 март.

До момента по процедурата за модернизиране на учебните заведения са сключени 13 договор на обща стойност 40,7 млн. лв.

В началото на годината МРРБ отпусна още 8 млн. лв. от ОПРР за ремонт на седем общински и държавни професионални гимназии в направленията ветеринарна медицина, горско стопанство и растениевъдство и животновъдство в Берковица, Две могили, Елхово, Нови пазар, Лозница, Професионална гимназия по облекло „Ана Май“ в Пловдив и Професионална гимназия по електроника и енергетика – Банско.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.