Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Дават на концесия за 30 години кортовете и терените на Спортното училище в Пазарджик Бъдещата инвестиция в обектите трябва да е минимум 240 000 лв.

Община Пазарджик отдава на концесия за срок от 30 години терените на спортното училище „Георги Бенковски”, като предложението вече е внесено в местния парламент и се обсъжда в постоянните му комисии. Става дума за 7 тенис корта и две игрища за мини футбол с обща площ от 6573 кв.метра на бул. „Христо Ботев” 38.

Съществуващите спортни обекти и съоръжения не са в добро техническо състояние и се използват сезонно само през топлите месеци. Качеството на предлаганите услуги е занижено поради лошата материална база и липсата на съоръжения за целогодишно ползване, тъй като в Пазарджик няма закрити тенис кортове и това води до спиране на експлоатацията на съоръженията, затруднен тренировъчен процес и незадоволяване на обществената потребност от активен спорт за жителите и гостите на града, са мотивите на общината за отдаване на концесия на обектите.

Концесионерът ще бъде избран чрез открита процедура, гарантираща публичност и прозрачност, а спечелилият конкурса трябва да предложи инвестиционна програма в размер на минимум 240 000 лева. Тя включва осигуряване на нови съоръжения за съблекални, треньорска стая, заведение за напитки и други спомагателни помещения за комплекса, които да са от преместваем характер и изпълнени чрез съвременните енергийно ефективни материали, а въпросните инвестиции трябва да бъдат реализирани още през първите 2 години.

23pl4002-pz-sportno_igri6eБъдещият концесионер трябва да изгради балонно покритие на два от тенис кортовете, метална 3-метрова ограда и осветление . Игрищата за мини футбол пък трябва да са съобразени с общоприетите размери и стандарти, като дължината на терена е в диапазона от 38-42 м, а ширината – от 18 до 25 м.

Върху асфалтовото покритие на тенис кортовете се изисква да се постави трийнсет покритие и да се изгради един нов корт с шамотна настилка съобразно действащите стандарти. Годишната концесионна такса ще е 3400 лв. с ДДС, а 2000 лв. ще е еднократното концесионно възнаграждение, което ще се плати при сключване на договора.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете