Станишев: Гласоподавателите не припознават БСП като алтернатива

„Тойота“ и „Хонда“ изтеглят около 6 млн. коли заради дефектни въздушни възглавници

Започват обучения в Търново за виртуален маркетинг на занаятчийски продукти FairDeal Това е първата по рода си платформа

Директорът на АДФИ: Не мога да кажа дали разликата в тълкуването на Закона за хазарта отговаря на нормативите или не

Общината в Сливен: Не участваме в съвместни проекти с фондация на зам.кмет

Лъчо от „Скандау“: Бащинството не ме промени

Общо 35 години затвор за машинистите по делото „Хитрино“

КПКОНПИ установи конфликт на интереси на главния архитект на Благоевград

Борисов приема фенове на „Левски“ в петък

Задържаха айтозлия, откраднал косачка

Алиша Кийс с първо турне от 7 години насам

Гл. комисар Ивайло Иванов: Четирима са обрали бензиностанцията в Казичене, без насилие и оръжия

Фон дер Лайен: ЕС ще бъде лидер в изменението на климата и защита на данните

Трима са задържани за обира на казиното в Борован

Дават на съд граничен полицай, „уреждал“ на работа приятели срещу пари

Благоевградската окръжна прокуратура предаде на съд А. Ч. по обвинение в извършване на престъпление по чл. 283 от Наказателния кодекс – използване на служебно положение от длъжностно лице с цел незаконно набавяне на облага.

Обвиняемият А. Ч. бил полицай в „Оперативна държавна група“ на ГПУ – Златарево. В период от девет месеца през 2011 г. – 2012 г. в качеството на длъжностно лице, той използвал служебното си положение, в резултат на което набавил за себе си парична сума в общ размер на 9 000 лева.

Срещу сумата от 5 000 лева той обещал съдействие на конкретно лице за назначаването му на работа като граничен полицай в Регионална дирекция „Гранична полиция“ – град Кюстендил. За целта обвиняемият го уверил, че ще проучи възможността да кандидатства за работа, въпреки навършената възраст – 40 години, а по-късно го убедил, че това обстоятелство няма да бъде пречка. В продължение на три месеца, при срещи в Благоевград и в село Черниче, той давал разяснения какви документи следва да бъдат подготвени, а по-късно ги взел под предлог, че ще ги внесе от името на кандидатстващия и уверил, че обещаното е изпълнено. Поисканата от него сума за извършената услуга била получена на ръка и в брой.

На друг желаещ да стане граничен полицай обвиняемият Ч. също дал подробни разяснения за документите, които трябвало да подготви, занесъл бланки, обяснил и лично помогнал при попълването, а по-късно уверил жената, че те са внесени. В този случай полицаят на части получил сумата от 4000 лева.

Предстои да започне съдебен процес по делото. За този вид престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ до три години.

 

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.