Най-малко 11 цивилни са били убити при турски удари в Сирия

Пучдемон се закани да формира ново правителство

14-годишен с обвинение за убийство по особено мъчителен начин

Владислав Горанов ще председателства заседанието на ЕКОФИН в Брюксел утре

Грантаджии, зелени и протестъри с апетити към държавни пари

Теменужка Петкова: Всички енергийни дружества приключват 2017 г. на печалба

Грипна епидемия в Трявна, Дряново и Димитровград от утре

Румен Радев проведе среща с Андрей Бабиш

Задържаха още един от осъдените за грабежа в дома на семейство Анчови

Грипът настъпва и към област Монтана

Фернандо Каранга: Оставам до лятото

Софийският университет и BASF ще подпишат споразумение за сътрудничество

Пистатели и общественици подкрепиха Емил Кошлуков

Девет автора се конкурират в конкурса „Христо Фотев“

12,2 млн. евро за проекти в пограничния район между България и Сърбия

Дават на съд двама, тренирали питбули за кучешки боеве в Пловдив

Районна прокуратура-Пловдив внесе в сряда в съда обвинителен акт спрямо 48-годишния Иван Иванов и 23-годишния Константин Иванов за отглеждане и трениране на питбули за кучешки боеве в складова база в една от индустриалните зони на града под тепетата. Двамата, които са баща и син, са обвинени за извършено престъпление по чл. 325а, ал.1 във връзка с чл.20 ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.

Законът предвижда за това престъпление наказание лишаване от свобода до 5 години и глоба от 1000 до 10 000 лева. По делото е установено, че за периода от началото на 2012 г. до 29 октомври 2016 г. в парцел с двор и производствена сграда в Пловдив двамата обвиняеми са отглеждали и тренирали 50 кучета от породата „Питбул“ за боеве, а животните били на различна възраст и с различен пол.

Питбулите били подлагали на специален хранителен режим, който бил различен за всяко едно куче с оглед неговата възраст и това дали му предстои участие в бой или вече е участвал в такъв. За отглеждане на кучетата били използвани специфични тренировъчни схеми за подготовката за участие в боеве. Освен това животните били третирани с медикаменти и препарати за увеличаване на мускулната маса и сила – „метан“, „тестостерон“, „декадурабулин“ и с други лекарства.

В производствената сграда била открита конструкция от метални елементи и дъски под формата на квадрат с височина на стените 90 см, а дъното на ограждението било покрито с текстилна материя, зацапана с червени оцветявания. На място били установени два дървени клина, служещи за разчленяване на челюстите на животните. По тях е била открита кръв. Монтирана е била и осветителна система, включваща прожектор на висока стойка, насочен към заграждението. По делото са разпитани свидетели, изготвени са няколко експертизи – една от тях е комплексна ветеринарно-медицинска с участие на ветеринарен лекар и специалист етолог. От момента на изземване на кучетата по законния ред питбулите се настанени в Зооветеринарния комплекс в Пловдив.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.