Дават на съд мъж за жестоко братоубийство

Снимка: Архив

С обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна на съд е предаден 43-годишният Георги В., убил родния си брат по особено мъчителен начин и с особена жестокост, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура. Братоубийството било извършено в периода от 21 часа на 16 януари до 4 часа на разсъмване на 17 януари 2017 г. в дома на баба им във варненското село Житница. Между двамата братя имало чести конфликти.

Убитият вземал пенсията на баба си и я изпивал. При разправия между него и възрастната жена той я бутнал и тя счупила тазобедрена кост. Наложила се операция и жената се преместила да живее в дома си в град Провадия. Георги се преместил при нея, за да полага грижи за възстановяването й, а Данаил останал да живее в Житница. Препитавал се със средства, които му давали близки на покойници, за да изкопае гробовете им. Във фаталния ден Георги отишъл до Житница, откъдето пренасял дърва за огрев, които възрастната жена получавала като социално слаба.Вратите на семейната къща били затворени с катинари и когато Данаил се прибрал между двамата започнала разправия за дървата.Георги кипнал, вързал с въже и започнал да налага брат си с дървена тояга, а после го ритал с крак по цялото тяло, докато жертвата престане да мърда. О

бвиняемият потулил следите от кървавото престъпление, както по тялото на брат си, така и по себе си, а дървената сопа скрил в тоалетната. Той се обадил на кмета на селото, че Данаил не е добре и отишли с полиция в къщата.Множество тежки травми по тялото на убития били установени и по време на аутопсията на трупа. От тогава до сега Георги е с постоянна мярка за неотклонение"Задържане под стража" и е приведен във варненския затвор. Ако съдът го признае за виновен, го чака лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен без замяна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право