Дават на съд охранител, отвлякъл и пребил момче

Окръжна прокуратура – Благоевград внесе обвинителен акт срещу Д. Ангелов, който отвлякъл непълнолетно момче и го пребил. Обвиняемият Ангелов работел на трудов договор като охранител към фирма „Е.“ ООД. През нощта на 20.12.2015 г., заедно със стажант-обучаем, той бил на дежурство и осъществявал охранителна дейност на територията на гр. Сандански с патрулен автомобил.

Вечерта на 19.12.2015 г. бившата му приятелка – С. П., била на коледното парти на класа в ресторант „Шатрата“. Към полунощ Ангелов й се обадил, след което със служебната кола отишъл до заведението, извикал я навън и й казал да се прибира у дома. Двамата се скарали и обвиняемият блъснал момичето. Виждайки това, охранителите на заведението го изгонили.

Коледното парти на учениците продължило в нощен клуб „The Place“. Около 6 ч. сутринта С.П. си тръгнала заедно със свой съученик, който я изпратил до дома й. Когато двамата се разделяли пред входа на блока, към тях се приближил Ангелов, който пристигнал на място с патрулния автомобил. Той започнал да се кара с тях и да ги блъска. Момичето извикало полиция и казала на обвиняемия да я остави и да си върви, като през това време съученикът й тръгнал. Когато служителите на реда дошли, С.П. заявила, че не желае да депозира жалба и всички се разотишли.

На път за вкъщи С.Д. бил застигнат от автомобила, в който пътувал обвиняемият Ангелов. Той излязъл от колата и нападнал момчето, след което насила го качил в нея. Разправията продължила след бензиностанция „Лукойл“, където свидетелят Б., който управлявал служебния автомобил спрял, притеснен от случващото се. Тогава обвиняемият Ангелов издърпал младежа навън и му нанесъл побой, като непрекъснато задавал въпроса какво е правил с бившата му приятелка. Въпреки, че С.Д. се опитвал да му обясни, че няма повод за ревност, Ангелов го предизвиквал да се бие и му нанесъл множество удари с ръце и крака в разни части на тялото. След известно време обвиняемият прекратил побоя и оставил С.Д. да лежи на земята.

Междувременно родителите на С.Д. се опитвали да се свържат със сина си по телефона и го търсели из града. Момчето се прибрало към 7 ч., но нищо не споделило на близките си. По-късно той разказал на майка си за случилото се, която депозирала жалба в РУ – Сандански. При лекарски преглед по тялото на пострадалия били установени охлузни рани. Предстои започване на съдебен процес срещу обвиняемия Д. Ангелов. За това престъпление законът предвижда наказание от седем до петнадесет години „Лишаване от свобода“.

Коментари

Задължително поле