Дават на съд пиян шофьор, погубил кмет

Окръжната прокуратура в Шумен предаде на съд 19-годишният шофьор Тони Б., който причини смъртта на друг друг водач - кметът на село Кочово Кенан Ибрям. Тийнейджърът е шофирал с 1, 38 промила алкохол и висока скорост, съобщават от Апелативна прокуратура-Варна. Според обвинителния акт, той е причинил смъртта по непредпазливост.

Както "Труд" писа, тежкото пътно-транспортно произшествие стана на 3 ноември м.г. 19-годишният водач притежавал свидетелство за управление от април 2017 г. Въпреки малкия си стаж като шофьор, Тони управлявал автомобила си "Фолксваген Пасат" с превишена скорост и при позволена 60 км/ч в района на "Белия баир" по път I-7 Силистра – Шумен – Ямбол е шофирал с 93 км/ч.

Младият мъж се връщал към дома си от почерпка с приятели, където пил алкохол. Той навлязъл последователно в двете ленти за насрещно движение и блъснал челно идващия насреща "Опел", а водачът Кенан Ибрям починал на място. От челния удар пострадал и подсъдимият. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд.

След фаталния инцидент в селото бяха насрочени кметски избори, а постът беше спечелен от съпругата на Ибрям.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право