Дават на съд шеф на фирма, свил лизингов GSM на служителката си

Районна прокуратура във Варна дава на съд управител на фирма, който присвоил лизингов мобилен телефон на своя служителка.

Потърпевшата Нели Г. започнала сезонна работа в Обзор като продавачка на сладолед във фирмата „Кик груп М“ ЕООД на Красимир Ив. След уговорка между двамата жената закупила преди две години на лизинг мобилен телефон на стойност 1071 лв. и го предоставила на работодателя си.

След по-малко от месец Красимир заложил телефона в „Заложни къщи Блазер“ООД срещу зеам от 400 лв., като подписал декларация, че е собственик на мобилното устройство. Служителката поискала работодателя да погасява сметките по договора за лизинга или да й върне обратно телефона, което не се е случило. Като титуляр започнала да заплаща вноските до изтичане на лизинговия договор и подала жалба в полицията.

Срещу 47-годишния фирмен шеф е повдигнато обвинение по чл.206 ал. 1 от НК, като предвиденото наказание е затвор от 1 до 6 години, обясниха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете