Дават на съд шофьор без книжка, сгазил скитник на АМ "Хемус"

Снимка: Архив

Неправоспособният водач на МПС Рафи Р. е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за причинена по непредпазливост смърт на пътя. 18-годишният управлявал лек автомобил на автомагистрала „Хемус" и прегазил пиян скитник. Жертвата е бил с поне 2,2 промила алкохол в кръвта, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Тежкият инцидент е станал на 25 октомври миналата година. Подсъдимият пътувал заедно с баща си, който му отстъпил управлението на колата, за да се учи да шофира, тъй като Рафи започнал курсове за шофьор.

В района на варненското село Слънчево Рафи управлявал колата със скорост 90 – 100 км в час, въпреки че асфалтът бил мокър, а времето – дъждовно. Пострадалият мъж предприел пресичане на автомагистралата в пияно състояние. Правият пътен участък в този район бил с добра видимост, но заради неумението си да шофира и липсата на опит 18-годишният не намалил скоростта и колата му прегазила скитника, който починал на място. Окръжната прокуратура във Варна го е предала на съд за престъпление по член 343, ал. 3, буква „б“ от НК, което се наказва с лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право