Дават на съд 23-годишен за жестоко убийство в Старо Оряхово

Снимка: Архив

Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт във Варненския окръжен съд за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Подсъдим за кървавото престъпление е 23-годишният Тодор Т., а жертвата е 70-годишният му съселянин Недялко Г., съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна.

Жестоката драма се разиграла на 8 февруари около 17 часа в магазин в селото, където са се засекли Тодор, известен сред съселяните си с прякора Лудият, и Недялко. 70-годишният мъж работел като пастир. Всяка сутрин преди работа пиел кафе пред магазина, а вечер работодателят му го оставял пак там. След като Тодор забелязал присъствието на пастира, споделил на свидетел по делото, с когото пиели бира, че се дразни от Недялко, че му „има зъб“ и ще го набие. 70-годишният мъж се прибрал в изоставена тухлена постройка, в която живеел. Тъкмо заспал, когато бил нападнат от Тодор. Той започнал да го налага с дървен кол, който носил. Жертвата направил опит да го издърпа от ръцете му, но Тодор още повече се разгневил и продължил да бие възрастния мъж с юмруци по лицето и главата, докато издъхне. След това влачил тялото му навън и започнал да чупи дървените плоскости, поставени вместо прозорци, както и вратата. Тройната съдебномедицинска експертиза сочи като причина за смъртта механичната асфикция от аспирация на кръв в дихателните пътища и белите дробове на убития Недялко, причинена от кръвоизлив от разкъсаните съдове при счупването на костите на лицевата част на черепа.

Предстои делото срещу 23-годишния Тодор, който е с чисто съдебно минало, да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Наказанието за престъпление по член 116, ал. 1, т. 6 от НК е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Коментари

Задължително поле