Каракачанов: В управляващата коалиция има напрежение, но не е голямо Вицепремиерът недоволен заради забавянето на важни точки от управленската програма

26 са вече жертвите на коронавируса в Иран

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 27 февруари 2020 г.

Гешев: Призивите за конституционни промени с цел отслабване на прокуратурата са в интерес на престъпниците

Кейт Мидълтън замени високите токчета с маратонки

Лекари от бургаска болница оперираха германка Жената страда от синдром на Лериш

Изкупиха термометрите в Търново заради коронавируса Търновци масово отменят пътувания зад граница

Папа Франциск отмени литургия заради „лека болест“

Дейвид Бекъм: Виктория ми даде номера си след няколко питиета

Три случая на коронавирус в Гърция

Мерят температурата на събития в София с термокамери

Иззеха нерегистрирана колекция от 970 монети

Шумен получава 3 млн. лв. за стадион от правителството

Емил Димитров: 40% от ВиК дружествата у нас работят без разрешително

Съдът реши: Васил Божков и Георги Попов ще бъдат задържани за 72 часа, ако се върнат у нас

Дават на тютюнопроизводителите 76 млн. лв.

76 милиона лева преходна национална помощ за кампания 2019 г. ще получат тютюнопроизодителите, съобщи зам.-министърът на земеделието, храните и горите Чавдар Маринов. Средствата ще бъдат разпределени между 42 230 стопани. За първи път разпределянето на финансовата помощ се случва толкова рано през годината – от 20-ти до 29-ти февруари, обясни земеделският министър Десислава Танева.

Помощните ставки за сортовите групи Басми, Каба Кулак, Бърлей и Виржиния са с 5 на сто по-ниски спрямо предходната 2018 г. Стопаните, отглеждащи тютюн от сорта Басми до 1000 кг. ще получат по 2,18 лв./кг. Тези, които гледат между 1000 и 2000 кг. ще вземат по 2,12 лв./кг., а помощта за най-големите производители на над 2000 кг. е 1,41 лв./кг.

Ставката за тютюнопроизводителите, отглеждащи Каба Кулак, е 1,11 лева за килограм. Стопаните ще получат по 81 стотинки на килограм за сорта Бърлей и по 64 стотинки за сорта Виржиния.

Реколтираните площи с тютюн през 2019 г. са 50 791 дка, произведеното количество е 8 268 тона. Общото изкупено количество тютюн до момента е 7 210 тона.

Земеделското министерство води разговори в ЕС за запазване на помощта за тютюнопроизводителите и през следващия програмен период, обясни Танева.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.