Карантина за Великден и Гергьовден Вижте мненията на икономисти, медици, работодатели и интелектуалци за намеренията на властта

Неспасяемият българин или паметник на българското спасение Какъв да бъде мемориалът, от който всички у нас ще са доволни

Смъртните случаи от коронавируса в Европа надхвърлиха 30 000

Националният оперативен щаб: Дай Боже БЦЖ да помага (обзор)

Разединението гони вируса! Чесънът не помага, но поне държи останалите на разстояние

Бойко Борисов разговаря с държавния секретар на САЩ Майк Помпео

Чиновническо недоглеждане спря проекти за милиони Параграф 22 в Закона за извънредното положение заплашва да изпрати хиляди в бюрата по труда

Творчески съюзи искат повече пари за култура

САЩ очакват до 240 000 жертви Тръмп предупреди за “две много болезнени седмици”

Обвиниха осем от кръвната мафия Заради пандемията цигани искали 500 лева за половин литър

По-малък данък печалба при инвестиция във ферма

74 млн. лв. разплати АПИ от 13 март насам Над 50 млн. лв. предстои да бъдат преведени на фирмите

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 2 април 2020

Десета жертва на коронавируса у нас

„Лукойл“ дари 140 карти за гориво

Дават повече пари за кардиохирургия

“Болничният престой на нито една клинична пътека не е променен”, обясни председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

Болничните пътеки трябва да бъдат актуализирани

Повече пари за кардиохирургия уговориха управителният съвет на Българския лекарски съюз (БЛС) и Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Те подписаха Анекса към Националния рамков договор 2020-2022. Завишават се цените на две клинични пътеки. Едната е за сложни операции при сърдечни малформации, която става от 13 500 лева на 16 500 лева. Другата е за лечение на полиорганна недостатъчност, развила се след операция, която става 17 500 от 13 500 лева.

“Болничният престой на нито една клинична пътека не е променен”, обясни председателят на БЛС д-р Иван Маджаров. Размерите и вида на клиничните пътеки трябва да бъдат актуализирани, около тази идея се обединиха асоциации и шефове на болници на форум на тема “Управление на съвременното здравеопазване – предизвикателства и добри практики” в понеделник.

Бъдещето е в електронната здравна карта. Тя трябва да е като личната карта, това е електронно досие, за да може в рамките на 5 минути лекарите да се ориентира. Това заяви проф. д-р Асен Балтов, изпълнителен директор на УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов”, по време на форума. Здравната система ще се стабилизира когато имаме електронен търг за всички медицински изделия, каза още проф. Балтов и добави, че цените на онкомедикаментите са паднали с повече от 3 млн. лева след търга.

На здравния дебат бе обсъдена и система за финансиране на болниците. Според зам.-председателят на парламентарната комисия по здравеопазване д-р Лъчезар Иванов трябва да се създаде скала, според която да се финансират болниците според извършената дейността.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.