Последният ръководител на Комсомола: Промените през 89-а тръгнаха от самата БКП

Спас Гърневски: Няма да има предсрочни избори, ГЕРБ ще управлява още два мандата Разполагаме с информация, че БСП участва в организацията на протестите, каза депутатът от мнозинството

Държавата готви нови мерки за безопасност на асансьорите

Сайтът на парламента е недостъпен

Гърците отбелязаха 45-тата годишнина от бунта срещу хунтата

Волен Сидеров: Каракачанов също да подаде оставка, да започнем на чисто И двамата с Валери Симеонов изгубиха връзката с реалността, заяви лидерът на "Атака"

Жена се взриви край контролен пункт на полицията в Грозни

Дуейн Джонсън – Скалата изненада посетителите на фитнес зала

Легенда за пиратско съкровище в пещера подлудява иманяри Отварят остров Свети Иван за туристи

Финландия пита Русия дали заглушава GPS навигацията в Арктическия регион

Откриха уникално изображение на Иисус Христос в пустинята Негев

Старозагорско село отбеляза за 12-и път Празника на райската ябълка

Фермери премериха сили в картинг турнир (СНИМКИ)

Правителствената армия превзе последния бастион„Ислямска държава“ в южна Сирия

Руснак може да поеме ръководството на Интерпол

Дават работа на 1200 безработни в Северозапада

Снимка: Архив

1200 безработни от областите Монтана, Враца и Видин ще бъдат наети във фирми и учреждения по програмата „Работа” за следващите 12 месеца, съобщиха от Регионалната служба по заетостта в Монтана. Програмата стартира пилотно през есента на миналата година в 14 общини от Северозапада. 1160 души получиха работа за последните четири месеца на 2017 г. Инициативата бе отчетена като успешна, а интересът към нея бе доста по-голям от финансираните работни места. Затова тази година проектът продължава в по-големи мащаби като се финансира по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”.

Заявки за наемане на безработни са подали 31 общини от областите Монтана, Враца и Видин. Освен трайно безработни, регистрирани в Бюрата по труда, възможност да се трудят ще получат и демотивирани досега хора, които от месеци и години не учат, не работят и не търсят работа. За откриването и наемането им активно трябва да действат както трудовите борси, така и местните управи и неправителствените организации, отбелязаха експертите. Най-големи заявки за включване в програмата са подали общините Видин – за 161 безработни, Бяла Слатина – 143 души, Враца – 125 и Лом – 91. Работни места искат и от малките общини, Чипровци – 7, Георги Дамяново – 6, Грамада – 4. Единствено община Монтана няма да бъде включена в проекта, тъй като безработицата в нея е под средната за страната.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.