Пожар горя в бежански център на гръцкия остров Самос

Двама души са в болница след катастрофа на подбалканския път София – Бургас

„Фолксваген“ отлага решението за изграждане на завод в Турция заради операцията в Сирия

Мъж стреля с газов пистолет срещу свой съсед в Бургас

Д-р Ангел Кунчев: В момента няма грип у нас, епидемията се очаква в края на януари

70 станаха жертвите на тайфуна „Хагибис“

19-годишен моторист загина край Симитли

Изтича срокът за отпускане на еднократна помощ за първолаци

Повдигнаха обвинения на убиеца на трима българи в Чикаго Стрелецът писал заплашителни бележки, сочещи, че планира насилие

7 звезди, които мразят ролите, направили ги известни На Кейт Уинслет й се гади от песента на "Титаник"

САЩ наложиха санкции на Турция заради операцията в Сирия

Слънчево време днес, температурите стигат до 28 градуса

МВР: 10 души са задържани преди мача България – Англия

Двама машинисти ранени след жп инцидент в Каспичан

Дават топъл обяд на 45 души по проект в Горна Оряховица

Стартира приема на документи от 24 до 28 октомври по проект „Осигуряване на топъл обяд“ в Горна Оряховица. Той ще се финансира по Оперативна програма за храни и основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. По проекта ще бъде осигурен топъл обяд на 45 самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии. Те ще получават супа, основно ястие и хляб, а храната ще се приготвя в кухнята на Домашен социален патронаж в Горна Оряховица.

Желаещите да получават топъл обяд трябва да подадат заявление-декларация. Критерият за подбор на кандидат-потребителите, които ще получават топъл обяд е размера на тяхната пенсия.
Освен храната, потребителите ще ползват и съпътстващи услуги. Социален работник ще ги консултира за ползването на социални, административни или здравни услуги. На хората, получаващи инвалидни пенсии ще бъде предложено да ползват социални услуги в дневния център за възрастни хора с увреждания в горна Оряховица.

Предстои кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромирл Добрев да подпише договора за изпълнение на проекта , след което ще започне и реализацията му.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.