26 са потвърдените огнища на птичи грип в страната Засегнати с анад над 1 000 000 пернати

Мъж изгоря при пожар в къщата си В Несебър пламна заведение, затворено от три месеца

Община Варна открива център за хора с тежки увреждания

Водолази ще се гмуркат с ретро-скафандър

Заради опасни скали е спряна теснолинейката до Разлог

Един загинал и 49 пострадали, след като влак дерайлира в Испания заради свлачище

Министър Желязков: Инцидентът с дерайлиралия влак е класически случай на форсмажор

Контрабандист на прекурсори остава окончателно в ареста Холандецът бил съден многократно в Белгия, лежал в затвора за търговия с дрога

Кметът на Шумен: Удовлетворен съм от свършената работа, продължаваме Градоначалникът писа 4 на заместниците, нареди Шумен в Топ-5 на градовете

Център за подкрепа на хора с увреждания ще бъде изграден във Велико Търново

Зелена светлина за производство на канабис в Гърция, 22 милиона евро са първите две инвестиции До края на годината се очаква да бъдат дадени още 14 лиценза

Интерпол отказа да приеме Косово

Кражба на домашна наденица разкриха в Разградско

Автомобил блъсна и уби жена на „Околовръстното шосе“ в София Пешеходката е пресичала неправилно

Петима от ранените при Кресненското дефиле са изписани от болницата

Дават топъл обяд на 45 души по проект в Горна Оряховица

Стартира приема на документи от 24 до 28 октомври по проект „Осигуряване на топъл обяд“ в Горна Оряховица. Той ще се финансира по Оперативна програма за храни и основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. По проекта ще бъде осигурен топъл обяд на 45 самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии. Те ще получават супа, основно ястие и хляб, а храната ще се приготвя в кухнята на Домашен социален патронаж в Горна Оряховица.

Желаещите да получават топъл обяд трябва да подадат заявление-декларация. Критерият за подбор на кандидат-потребителите, които ще получават топъл обяд е размера на тяхната пенсия.
Освен храната, потребителите ще ползват и съпътстващи услуги. Социален работник ще ги консултира за ползването на социални, административни или здравни услуги. На хората, получаващи инвалидни пенсии ще бъде предложено да ползват социални услуги в дневния център за възрастни хора с увреждания в горна Оряховица.

Предстои кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромирл Добрев да подпише договора за изпълнение на проекта , след което ще започне и реализацията му.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.