Дневен хороскоп на Алена за петък, 18.10.2019

На 18 октомври 2019 да почерпят

Ще оцелее ли светът след „Катаклизъм”? Джаред Даймънд променя разбирането ни за причините за възхода и падението на цивилизациите

Иззеха над 15 кг канабис от две наркооранжерии в Благоевградско

Версия №1 за изпълкома – статуквото се запазва

Започна официалното посещение на Екатерина Захариева в Хърватия

Мъж загина при катастрофа на пътя за Сапарева баня

САЩ опитват двоен натиск над Турция

Пенс заяви, че Турция ще прекрати военната си операция само когато кюрдите в Сирия се оттеглят

Борисов към Стефан Данаилов: С теб съм

Лидерите на страните от ЕС одобриха сделката за Брекзит

Бурак Йозчивит вечеря с кувейтски богаташи

Червената Мая вече лъже, без да мисли Кюстендилката твърди, че няма билбордове, наела е 10 и ще ги удвоявала другата седмица

Гаф на президента с венеца за летците (СНИМКИ) На лентата, поднесена от Румен Радев, пише 170 вместо 107 години от създаването на ВВС

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 18 октомври 2019

Дават „червените кортове“ в Бургас на концесия

Кметът на Бургас Димитър Николов предлага „червените кортове“ до хотел „Приморец“ да бъдат отдадени на концесия за 32 години, става ясно от документите за предстоящото заседание на общинския съвет.

Предвид необходимостта за осигуряване на средства за изграждане на обекта, директорът на ОП „Спортни имоти“ е направил предложение реконструкцията да бъде осъществена посредством форма на публично-частно партньорство.

Направен е и технически анализ на мястото, като в него се отбелязва, че в Бургас е налице нуждата от изграждане на допълнителни спортни съоръжения за практикуване на тенис, както и че към настоящия момент нито една от общинските спортни зали не разполага със скуош корт.

По предложение на експертите на общината, концесията трябва да бъде 32 години, като през първите 2 да се извършат инвестициите, до 25-тата, инвестиционните разходи се откупуват, а през последните 7 години, концесионерът генерира печалба. Съгласно изготвените анализи той следва да извърши в обекта инвестиция в размер на 1 928 698 лева без ДДС. Срокът за изпълнение е определен на 24 месеца. Концесионерът ще плаща на Общината 3 % от реализираните годишни приходи от експлоатацията на обекта, но не по-малко от 10 000 лв. годишно.

Предложението на Николов ще бъде гласувано в края на месеца при редовното заседание на общинския съвет.

 

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.