Прессекретариатът на президента Радев опровергава Цветан Цветанов

Министър Красимир Каракачанов: Очакваме над 130 млн. лева за отбрана до 2019 г.

Пентагонът: Сирийското правителство запазва ограничена възможност за химическо нападение в бъдеще

Пази ни армия без хора и техника Войникът получава по-ниска заплата от шофьор в градския транспорт

Иракчанка опита да влезе в Румъния с чужд британски паспорт, закупен в България

Пишат как се започва бизнес Въвеждат електронни обществени поръчки

Министър Ангелкова: Това лято очакваме значителен растеж на чуждестранните туристи

ЦСКА в кубчето на Рубик

Мутри изнудили баба да пренася кокаин Банда от 7 врачани вече е зад решетките, един от тях бил беглец от правосъдието

„Трансформации“-те на Благой Иванов

Вижте акцентите от броя на “Труд” в петък, 20 април 2018

Румен Петков: Битката с корупцията е жизненоважна за България, но не трябва да се преиграва Това би имало обратен ефект

Огнян Стефанов на съд за укриване на данъци Взел на ръка 250 000 лева от човек на бившия банкер Цветан Василев и не ги декларирал

Маскирани обраха село с камери

Бойко Борисов пред дигитален форум: Суперкомпютър ще ни пази от атаки Политическите елити подкрепят региона ни, за да останат младите тук, подчерта премиерът

Дадоха на съд водач, използвал фалшива гръцка шофьорска книжка

Районна прокуратура – Елена внесе в съда обвинителен акт срещу 30-годишен мъж. Обвинението срещу Димитър Д. е за това, че на 10 октомври миналата година на територията на община Елена, при управление на лек автомобил „Форд Ескорт” и извършена му полицейска проверка от младши автоконтрольор от Районно Управление на МВР – Елена, съзнателно използвал пред него неистински чуждестранен официален документ. Водачът показал пред униформените свидетелство за управление на моторно превозно средство, издадено на 24 юли 2015 г. от органите на Република Гърция, като за самото му съставяне не може да му се търси наказателна отговорност.

Обвиняемият не е придобил правоспособност за управление на МПС в България, нито в друга държава. Притежавал лек автомобил, работи като дървосекач на различни обекти в страната. През 2015 г. работил в Твърдица и от негови познати разбрал, че закупили от лице с име Митко от пловдивското село Първомай гръцки документи за управление на МПС, които били „истински“, без да са се явявали на курс и изпити и с тях шофирали безпроблемно колите си. Обвиняемият се срещнал с лицето в Шивачево, като Митко му казал, че гръцките свидетелства за управление на МПС, които той уреждал чрез КАТ Гърция били оригинални и му поискал снимка и сумата от 700 лв., за да го снабди с такъв документ.

На 10 октомври 2016г. обвиняемият потеглил за еленското село Тодювци, но бил спрян за проверка от полицейски автопатрул. На проверяващите обвиняемият представил гръцко СУМПС и униформенитего приели за истинско. Но поради липса на пожарогасител и аптечка в колата, те му съставили Акт за установяване на административно нарушение. В процеса на съставянето на акта разговаряли и обвиняемият заявил, че не може да пише. След проверката и съставянето на акта, водачът бил свободен да отпътува, но обстоятелството, че е неграмотен усъмнило проверяващите полицаи. Била извършена проверка и се изяснило, че ползваното от обвиняемия гръцко СУМПС не е истинско и не е издадено от съответните органи на Република Гърция.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Новина за поредния умен българин,интересно колко в страната са и осъдените с подобни свидетелства,защото вероятно е явление като “ало измамниците”,т.е. новина ще е ако се цитират примерно 500 осъдени,но по-вероятно е да са вече хиляди.Що за акъл,да ползваш фалшив документ,когато без такъв рискуваш далеч по-малко наказание,просто поредният умен българин,получаващ вероятно помощи като социално слаб,купил си кола,но няма как да си купи акъл,че да издържи изпит,защото има и с основно образование,които са неграмотни,но това е друга тема.

  2. Не ми се четат повече новини повече тази сутрин,по-добре да си направя второ кафе и да очаквам слънчев ден без съприкосновение с шофьори без снижка или природно избухливи.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.