Дадоха на съд двама за кражба на коли

Районна прокуратура –Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу двама за противозаконно отнемане на два леки автомобила, които изоставили без надзор.

Обвинението срещу Кольо К. и Йордан М., който е непълнолетен, е за това, че на 21 октомври миналата година в гр.Бяла, Русенско, противозаконно отнели лек автомобил «Форд Фиеста». Апашите възнамерявали да го ползват, като в последствие зарязали возилото в землището на русенското село Баниска. Същият ден от селото, аверите задигнали друг автомобил «Форд Галакси». Него пък го изоставили в район на ж.п. гара Полски Тръмбеш.

Двамата обвиняеми са осъждани, като Кольо К. към момента изтърпява наказание лишаване от свобода в Затвора Белене.

На 20 октомври 2016 г. били заедно в питейно заведение в Бяла. Двамата били приятели и често извършвали в съучастие престъпления против собствеността. Решили да отнемат лек автомобил и да се придвижат с него до с. Баниска, където живеела майката на Кольо К. В ранните часове, видели автомобил, който не бил заключен, а контактният му ключ бил на таблото, привели го в движение и отпътували.

На разклон преди с.Баниска изоставили автомобила без надзор, поради липса на гориво. Продължили пеш до с.Баниска, където открили друг лек автомобил и го привели в движение и с него отпътували до гр.Бяла, а след това продължили за гр.Полски Тръмбеш, където изоставили колата в района на ж.п гарата без надзор.

Автомобилът бил управляван последователно и от двамата обвиняеми.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България