Дадоха на съд двама помагачи на телефонни измамници

Снимка: Архив

Районна прокуратура - Горна Оряховица внесен в съда обвинителен акт срещу двама помагачи на извършители на телефонни измами.

Обвинението срещу Йордан Й. и Румен Ж. от Русе е за това,че в периода от 17 до 21 февруари тази година в Горна Оряховица в съучастие като помагачи с неустановен извършители заблудили С. П. и Й. А. от Горна Оряховица, че за залавяне на телефонни измамници от полицията е необходимо да предоставят сумите от 1450 лева и 2000 лева, златни накити. Те им отнели общо 6658,28 лева и предали ценностите на извършителите.

В края на 2016 г. Йордан. Й се срещнал с неустановени по делото лица, които му предложили заедно да си набавят противозаконни доходи, посредством въвеждане на различни хора в заблуждение по телефона и получаване от тях на парични суми. Ролята на Йордан Й. била да взема парите от пострадалите и да ги предава на извършителите. Обвиняемият се съгласил да участва в извършването на престъпленията и споделил това на другия обвиняем, който също се включил в схемата.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България