Без галактически сблъсък между ПСЖ и „Реал“

На 18 септември 2019 да почерпят

Плеймейтката Марешка с шокираща победа в „Игри на волята“

Предадоха се двамата мъже, издирвани за погрома в столичния бар

Локализиран е пожарът край Велинград

„Антична Сердика“ става част от игрите и заниманията на децата

САЩ и Беларус ще възстановят напълно дипломатическите си отношения

Тео Ушев получи нова награда

Европейската агенция по лекарствата проверява препаратите, съдържащи ранитидин

Прокуратурата погва техническия шеф на БНР (обзор) Пламен Костов ще отговаря за престъпление по служба

Москва и Анкара договарят нови „перспективни оръжия“

Министър Ангелкова обсъди развитието на балнео туризма с водещи лекари

Инж. Стоян Братоев: Най-добрият кмет на София е този, който е направил най-много за метрото

Наши Миг-29 в съвместна тренировка с румънци и канадци

Горивата може да поскъпнат с до 10 ст.

Дадоха на съд мъж за хулиганство и повреждане на два полицейски автомобила

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 25-годишен за неизпълнение на разпореждане на полицейски орган, хулиганство и повреждане на два полицейски автомобила.
Обвинението срещу Митко Ш. е за това, че на 14 февруари тази година в района на великотърновското село Самоводене се опълчил срещу шестима полицейски служители на Сектор „ПП” при ОД на МВР -Велико Търново, двама служители на РУ от старата столица да изпълнят задълженията си по контрол на пътното движение и опазване на обществения ред и сигурност.
Около 15 часа в злополучния ден в Самоводене водачът на лек автомобил не изпълнил полицейски разпореждания,  не спрял и осуетил  извършване на проверка. Той натиснал газта и при последвалото преследване от патрулния автомобил преминал през тесен мост, представляващ пешеходна зона и избягал.
Същия ден около 20,40 ч. в  Самоводене  и в района на селото той  отново не спрял на  подаден сигнал  със стоп-палка и светлинни и звукови сигнали от два полицейски патрулни автомобила и за пореден път осуетил извършването на проверката. Шофьорът профучал с висока скорост край униформените.Завързала се гонка с два патрулни автомобила. Беглецът предприел рисковани маневри, като  ги блъснал, след което отново избягал
На следващия ден отново не изпълнил разпореждания да спре за извършване на полицейска проверка и отново се опитал да се изплъзне на полицаите. При задържането му пък  оказал съпротива.
На Митко Ш. е повдигнато обвинение и за това, че при управляване на  лек автомобил, извършил непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред . Той ще отговоря и по повдигнато му е обвинение и за повреждане на  два полицейски автомобила, собственост на ОД на МВР-Велико Търново, с което причинил щети на обща стойност 444,50 лв.
Обвиняемият употребява алкохол и наркотични вещества, системно нарушава обществения ред, като управлява автомобила си с увеличен звук на радиото и по начин, излагащ на опасност живота и здравето на пешеходците и останалите участници в движението. Санкциониран е многократно – има съставени 12 фиша и 11 АУАН по ЗДвП.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.