Дадоха на съд мъж причинил смърт по непредпазливост

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 49- годишен мъж за причиняване на смърт по непредпазливост.

Обвинението срещу Красен З.е за това, че на 21 май миналата година е причинил смъртта на Пламен С., вследствие на умишлено нанесена телесна повреда след черепно-мозъчна травма. Драмата се разиграла на 10 май 2016 г. в Горна Оряховица, на ул.“Цар Освободител”, пред № 113.

Около 8:30 - 9:00 часа зополучния ден обвиняемият излязъл от вкъщи, за да закара автомобила си на ремонт, като в жилището останала съпругата и дъщеря им. Час по-късно в дома им нахлул Пламен С., който бил пиян. Първа го видяла дъщерята, която извикала изплашено майка си.Съпругата се развикала да напусне къщата, а от своя страна неканеният гост поискал да му даде пари. Тогава жената му казала, че ще се обади на мъжа си и взела телефона, при което посетителят излязъл.

Притеснената съпруга се оплакала на мъжа си и му казала за случая, като му описала как изглежда мъжа влязъл в жилището им. Обвиняемият веднага тръгнал към дома си и в района на сградата на ССТ „Секция за Сигнализация и Телекомуникации“ видял мъж, на който външният вид съвпадал с описанието. Спрял колата, отишъл при пострадалия, хванал го за дрехата, нанесъл му удар с ръка в главата, съборил го на земята и продължил да нанася удари с ръце и крака по тялото и главата му.

По това време в района с лекия си автомобил преминал служител на ОД на МВР Велико Търново. Видял случващото се и веднага изтичал до мястото, където пострадалият лежал безжизнен на асфалта, с кръв по лицето. До него стоял обвиняемият, който бил видимо раздразнен и му казал, че трябва да задържи пострадалия, тъй като е влизал в домът му, уплашил е жена му и детето и е искал пари.

На обвиняемият е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право