Дадоха на съд рецидивист за грабеж

Снимка: Архив

Изправят на съд рецидивист за извършен грабеж. Окръжната прокуратура във Велико Търново е внесла в съда обвинителен акт срещу Кирил В. Той ще отговаря пред Темида за това, че на 2 септември миналата година в старата столица отнел от владението на собственика чужди движими вещи дамска чанта, мобилен телефон „Samsung“, портмоне, несесер с козметика, MP3 плейър „Philips“, два броя флаш памет, други вещи и сумата от 24 лева.

Общата стойност на плячката възлиза на 328 лева. Откраднатите вещи са собственост на жена от болярския град. Злодеят я нападнал, употребил сила и издърпал чантата от дясното рамо на пострадалата. Грабежът представлява опасен рецидив.Обвиняемият е осъждан многократно за престъпления от общ характер, като има 5 влезли в сила присъди. Кирил В. бил отгледан в изключително лоши условия в град Две могили от баща си, който злоупотребявал с алкохол, периодично му нанасял побой и го гонел от дома им.

В края на август 2016г., след поредното изгонване, извършителят пристигнал във Велико Търново. Нощувал на пейка пред Градската библиотека, а през деня обикновено стоял пред квартален магазин, където му давали храна. В деня на злодеянието привечер пострадалата посетила магазина, като на излизане местни хора и посочили обвиняемия, като споделили, че се нужда от помощ. Пострадалата заговорила младия човек. Попитала го от каква помощ има нужда. Тя го уверила, че ще се свърже със Социални грижи, за да му помогнат. След като приключил разговора, пострадалата си тръгнала, но обвиняемият я последвал, настигнал я в района на крепостта „Царевец“, хванал дамската й чанта и я издърпал рязко от рамото й, след което избягал.

Кирил В. е в затвора в Ловеч, където изтърпява наказание лишаване от свобода по друга присъда.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.