Дадоха на съд син за насилие срещу майка си

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 49-годишен мъж за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие срещу майка му.

Иван Г. е предаден на Темида по бързо производство на  държавното обвинение. Той ще отговаря за това, че на 28 юни в старата столица  не изпълнил заповед за защита от домашно насилие от 19 април тази година издадена по гражданско дело на Районен съд -Велико Търново, а именно да се въздържа от извършване на домашно насилие по отношение на М. К. – негова майка и да не я приближава за срок от 3 месеца. Той обаче нарушил разпореждането за срок от 3 месеца и извършил физическа саморазправа над нея.

На 27 юни около 17.30 часа М. К. и синът  и Иван Г. се срещнали пред входа на блока. Обвиняемият  започнал да се кара на майка си, че му е взела карта за пътуване за автобус от 34 лева, а не му дала парите лично  на него и започнал да я удря по лицето и по главата. Съседка  видяла това и се намесила, за да ги разтърве. Веднага след физическата разправа пострадалата жена  се обадила на другия си син, който подал сигнал в полицията, че Иван Г.  нарушава съдебната заповед за защита от домашно насилие. Обвиняемият е осъждан.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право