Дадоха на съд 15-годишен за поредни кражби

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 15-годишен, извършил поредни кражби. Обвинението срещу Стефан А. е за това, че в периода 27 ноември-26 декември 2016 г. във Велико Търново присвои чужди движими вещи на обща стойност 435,30 лева. От лек автомобил взел дамска чанта и 310 лева - всичко на стойност 346,50 лв. От магазин за хранителни стоки пък задигнал 40 лева и 10 кутии цигари за 88,80 лева. Хлапакът посегнал и на дамска чанта с намиращите се в нея 154 лева и различни вещи на обща стойност 312,40 лева, като употребил за това сила срещу притежателката.

„Обвиняемият е непълнолетен. Времето си прекарва в скитане из града и набелязване на хора и подходяща обстановка за извършване на кражби. Има изградени престъпни навици и спрямо него са гледани осем възпитателни дела от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните с наложени възпитателни мерки. Още от деня на настаняването му във ВУИ на 6 декември миналата година самоволно започнал да напуска района на училището”, пише в обвинителния акт срещу Стефан А.

През ноември 2016 г. обвиняемият и брат му обикаляли града, а нощем спели, където намерят. Минавайки по ул. „Г. Измирлиев“ Стефан видял как една жена извадила част от багажа си от паркиран автомобил и се отправила към входа на блок, като оставила предната врата отворена. Използвал момента и взел оставена на задната седалка дамска чанта.

Злосторникът свил пари и цигари от бакалията пък като издебнал, докато продавачът бил отишъл до склада. На 26 декември миналата година пък обвиняемият отново обикалял с брат си улиците, когато съзрял, че пред тях върви жена, а на близо нямало други хора. Настигнал пострадалата, спънал я с крак и след като паднала на земята със сила издърпал чантата от ръката й.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право