Дадоха на съд 35-годишен мъж за шофиране с фалшива книжка

Районна прокуратура-Пловдив внесе днес  в съда обвинителен акт ссрещу 35-годишния Михаил Михайлов за това, че като водач на моторно превозно средство съзнателно се ползвал от неистински официален документ – гръцко свидетелство за управление на МПС, като се легитимирал с него пред контролен орган на движението по пътя – престъпление по чл.316 във връзка с чл.308 ал.2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият никога не е притежавал българско или друго свидетелство за управление на МПС, но въпреки това шофирал автомобил, за което преди бил санкциониран по административен ред по Закона за движение по пътищата. На 20 февруари 2017 г. Михаил Михайлов управлявал лек автомобил, марка „Фолксваген Шаран“ край Пловдив, като не спазил знак „Стоп“ и бил спрян за проверка от полицейски служители. Те му поискали за проверка документите. Обвиняемият предоставил документи за собственост на автомобила, както и носеното от него гръцко свидетелство за управление, на което било изписано на гръцки език името му и имало негова снимка. Той заявил на полицаите, че книжката била негова и изкарал курсовете за шофьор в Гърция, което не отговаряло на истината. В действителност обвиняемият бил придобил документа от неизвестно лица и знаел, че е фалшив.

По делото е направена съдебно-техническа експертиза, чието заключение е категорично, че предоставеното гръцко свидетелство за управление на МПС е неистински официален документ. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право