Дадоха 6 м. затвор условно на мъж за незаконни оръжия

Районният съд в Берковица одобри споразумение между прокуратурата и адвоката на подсъдимия А.Х., за наказание „Лишаване от свобода“ за 6 месеца затвор условно за незаконно притежавани оръжия и боеприпаси, съобщиха от пресслужбата на съда.

Подсъдимият - неосъждан, с основно образование и безработен, се призна за виновен, че в имота си - вилна постройка и в прилежащо помещение във входа на жилищен блок е държал огнестрелни оръжия без да притежава за това надлежно разрешително. В имотите на подсъдимия са открити 3 самоделни пушки и два пистолета - всички годни да произвеждат изстрели, както и 863 броя боеприпаси от различни калибри.

В сградите са намерени и взривни вещества: 391 см огнепроводен шнур, два броя електродетонатори, два броя електрически запалки и един брой капсулдетонатор. За престъплението – държане на взривни вещества, огнестрелни оръжия и боеприпаси без надлежно разрешение законът предвижда от две до осем години затвор. Но тъй като подсъдимият се призна за виновен му беше наложено по-леко наказание.

Коментари

Задължително поле