Военен самолет падна в Гърция

Андрей Ковачев: Младите поколения на Европа да получат паметта за XX век, за не бъдат лесна жертва на дезинформационни кампании

Министър Димов ще се съобрази с днешното решение на ВАС за отмяна на промените в действащия план на НП „Пирин“

Кейн аут за 2 месеца, бранител в ареста

Увеличават учителските заплати с 20% в Бургас

Шефът на „Гранична полиция“: Въвод не е правен на либийския танкер „Бадр“

Григор: Не очаквах толкова българи по трибуните

Пожар пламна зад двете болници в Благоевград Огънят тръгнал от неизползваеми цистерни за гориво

Министър Маринов: Полицаите се намесват при престъпност, не я определям по етнически принцип

Задържаха 63-годишна жена, убила 73-годишния си съпруг след скандал в село Труд Опитала да прикрие следите за престъплението и отишла на работа

Самоубийствена атака в Манбидж, отговорност пое ИДИЛ Загинали са американски военен и други 14 души

Община Бургас организира състезание по английски език за всички второкласници

Върнаха обвинението за убития от командос полицай заради жена

Забравеният Атанас Пацев

Спиналната мускулна атрофия вече е в списъка на редките заболявания

ДАЗД с кампания „Живот без насилие за всички деца“ във всички детски градини и училища

Национална информационна кампания на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) и на Съвета на децата „Живот без насилие за всички деца“ ще стартира от началото на учебната 2018/2019 г. В нея ще бъдат поканени да се включат всички паралелки в училищата и групи в детските градини в страната, съобщиха от агенцията.

Кампанията ще бъде подкрепена от Синдиката на българските учители, Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“, Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България и Сдружението на директорите в системата на образованието в Република България. За това се договориха председателят на ДАЗД д-р Елеонора Лилова и ръководителите на организациите – д-р Янка Такева, д-р Юлиян Петров, Надежда Николчева и Асен Александров.

Кампанията се реализира в изпълнение на Националната програма за закрила на детето за 2018 г. и ще включва различни инициативи. В тяхното изпълнение ще бъдат включени националния детски консултативен орган – Съвета на децата, и съществуващите ученически съвети в училищата.
Председателят на ДАЗД обсъди с работодателските и синдикалните организации в системата на образованието и създаването на новата Национална стратегия за детето. Участниците в срещата се обединиха около мнението, че стратегическият документ ще бъде изключително значим за бъдещото поколение и в изпълнението му трябва да са въвлечени както институциите, така и учителите, родителите и децата.

Разговорът е част от консултационния процес, който председателят на ДАЗД реализира в процеса на изработване на новата Национална стратегия за детето. Чрез поредицата от срещи д-р Лилова търси мненията на широк кръг професионалисти, институции и неправителствени организации, за да бъдат създадени подходящи стратегически политики.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.