Дама изпревари о.р. полковник по прочетени книги

Шуменската регионална библиотека излъчи шестима най-добри читатели измежду възрастни и деца

Катерина Костова от Шумен, ревностен читател на регионалната библиотека "Стилиян Чилингиров", изпревари по брой прочетени книги полковника от резерва Дамян Кичуков. Дамата е взела и изчела 283 тома през отминаващата година. Само с 5 заглавия след нея остава Кичуков, който беше фаворит за м.г. и спечели посещение на Европейския парламент в Брюксел. Трета е бившата банкова служителка Донелия Динева с 272 книги.

Библиотеката прави и топ 3 на читателите деца. Първа е Йоана Чернева, която още не ходи на училище, но в картони й са вписани 168 заглавия за 2016-та. Следва я Йоана Палазова със 136 книги и Божидар Златев със 111.

Най-запалените шестима читатели възрастни и деца библиотеката е наградила с безплатна регистрация за 2017 г. и с подарък книги и рекламни материали.

Догодина Катерина Костова ще посети Европарламента в Брюксел заедно с други фаворите на регионалните библиотеки в страната. Голямата награда е осигурена от заместник-председателя на групата на Европейската народна партия в Европарламента и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони