Румен Радев: Трябва да върнем младите хора на спортните площадки и да ги научим да бъдат отбор Държавният глава участва в церемонията по случай 100-годишнината на баскетбола в България

Забраняват риболова в част от язовирите

Столични квартали остават без вода във вторник заради ремонти

Бизнес имотите привлякоха инвестиции за 1 трлн. долара

Връщат иззетите оръжия на Национално дружество „Традиция”

Наемателите в София все по-често търсят лукс Ръст от 50% на сделките

Банки докладват оборота при онлайн търговия

Кога мога да прехвърля отпуската си за следващата година?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 12 ноември 2019

Иде криза за инженери и лекари в следващите 10 г.

Боян Магдалинчев: Позицията на президента за избора на главен прокурор не е обсъждана официално във ВСС

Прокурори влязоха в болницата в Пазарджик заради ТЕЛК афера (обзор) По разпореждане на премиера Бойко Борисов директорът д-р Васил Вълчев е освободен

Крайната десница стана трета сила в Испания Социалистите спечелиха изборите, но с по-малко мандати

Българските собствениците на Efbet, които са обект на разследване и у нас, се оказаха свързани с комунистическите служби на България и са забъркани в пране на пари

Министър-председателят Бойко Борисов: По-евтин газ за българите след пускането на интерконектора с Гърция (обзор)

Дама ще ръководи новия Общински съвет в Бургас Бенчо Бенчев откри заседанието

Отново дама ще ръководи Общинския съвет на Бургас. Новоизбраният председател е Севдалина Турманова. Тя е втората жена председател на местния парламент. Първата бе Снежина Маджарова. Тя бе избрана на първата сесия от мандата на ОбС.

Първата сесия на новоизбрания ОбС с мандат 2019-2023 г. водеше най-възрастният съветник Бенчо Бенчев („Ние, Гражданите“).
„Пожелавам ползотворна и добра работа на Общинския съвет. Нека работим за поставените ни задачи и обещанията, които сме дали на нашите съграждани“, каза Бенчев.

След това бе избрана комисия, която да проведе тайните избори за председател на ОбС. От ГЕРБ очаквано номинирана Седалина Турманова. От опозицията предложиха Иво Баев („Демократична България – Обединение“).

В гласуването участваха 49 съветници. Двама от новоизбраните не присъстваха на клетвата – Милен Ненчев от НФСБ и Кирил Начев от СЕК. те ще положат клетва на второто редовно заседание на местния парламент. След преброяване на гласовете се оказа, че Севдалина Турманова е избрана с 36 гласа. За Иво Баев са гласували 6 съветници. Недействителните бюлетини са 7. Аритметиката показва, че за Турманова са гласували – ГЕРБ (24), СДС (2), СЕК (4), „Възраждане“ (2), „Ние, Гражданите“ (2), НФСБ (1), ДПС (1). За Иво Баев вот са пуснали – ДБГ (4) и „Демократична България – Обединение“ (2). Недействителните бюлетини са на БСП, която има точно 7 съветници.

След избирането на Севдалина Турманова за председател на ОбС, ще трябва да бъде назначен нов зам.-областен управител на област Бургас, мястото което тя заемаше в продължение на няколко години.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.