Дама ще ръководи новия Общински съвет в Бургас

Бенчо Бенчев откри заседанието

Отново дама ще ръководи Общинския съвет на Бургас. Новоизбраният председател е Севдалина Турманова. Тя е втората жена председател на местния парламент. Първата бе Снежина Маджарова. Тя бе избрана на първата сесия от мандата на ОбС.

Първата сесия на новоизбрания ОбС с мандат 2019-2023 г. водеше най-възрастният съветник Бенчо Бенчев ("Ние, Гражданите").

"Пожелавам ползотворна и добра работа на Общинския съвет. Нека работим за поставените ни задачи и обещанията, които сме дали на нашите съграждани", каза Бенчев.

След това бе избрана комисия, която да проведе тайните избори за председател на ОбС. От ГЕРБ очаквано номинирана Седалина Турманова. От опозицията предложиха Иво Баев ("Демократична България - Обединение").

В гласуването участваха 49 съветници. Двама от новоизбраните не присъстваха на клетвата - Милен Ненчев от НФСБ и Кирил Начев от СЕК. те ще положат клетва на второто редовно заседание на местния парламент. След преброяване на гласовете се оказа, че Севдалина Турманова е избрана с 36 гласа. За Иво Баев са гласували 6 съветници. Недействителните бюлетини са 7. Аритметиката показва, че за Турманова са гласували - ГЕРБ (24), СДС (2), СЕК (4), "Възраждане" (2), "Ние, Гражданите" (2), НФСБ (1), ДПС (1). За Иво Баев вот са пуснали - ДБГ (4) и "Демократична България - Обединение" (2). Недействителните бюлетини са на БСП, която има точно 7 съветници.

След избирането на Севдалина Турманова за председател на ОбС, ще трябва да бъде назначен нов зам.-областен управител на област Бургас, мястото което тя заемаше в продължение на няколко години.

Коментари

Задължително поле