Дами организираха турнир по бангминтон за събиране на средства за лечение на болно момиче

Благодетелски от Златарица навръх 8 март се включиха в дамски турнир по бангминтон за набиране на средства за лечението на болно момиче. В състезанието се включиха 18 жени , които са платили по 5 лв за участие, а други 16 дами също дали средства без да се състезават. От инициативата са събрани над 300 лв.

Съревнованието бе част от поредицата от инициативи на ръководството на Община Златарица . Кампанията стартира в края на миналата година и чрез нея се  събират пари за лечението на 11-годишната Мелиса Азисова от село Резач. Момичето страда от детска церебрална парализа. Неотдавна майката на Мелиса-Кадрие Азисова се свързала с руски лекар, който провежда терапии в специализирана клиника в Сърбия. Медикът заявил, че на момичето трябва да бъде направена операция, която ще помогне за отпускане на мускулатурата на крайниците. Интервенцията обаче ще струва 5500 лв, но семейството на Мелиса е бедно и не разполага с такава сума. Бащата Кемал Азисов работи като шофьор на камион, а майката е личен асистент на момичето.

Кметската управа на Златарица се трогнала от нерадостната съдба на фамилията и организирала благотворителна инициатива. На различни места в балканското градче били поставени урни за набиране на средства по коледните и новогодишни празници. Така били набавени 750 лв. Състрадателни хора от читалището в село Родина пък организирали концерт в подкрепа на Мелиса и добавили още 270 лв. От разиграните от новогодишната баница на Община Златарица с късмети, останал един от 100 долара, който не бил потърсен от щастливеца.

Кметът на Златарица Пенчо Чанев и подчинените му решили и тези пари да бъдат дадени за операцията на болното дете.  На 1 март деца от балканското градче пък изработили мартеници, сувенири, изпекли питки и ги предложили  за продан. Малчуганите събрали 350 лв, които също били прибавени за благородната кауза.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони