На 14 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за събота, 14.12.2019

Шофьорът, блъснал 2 деца в София: Карах бавно, минавах на зелено

Тръмп: Импийчмънтът е измама

Игор Додон: България и Румъния са готови да пропуснат руски газ до Молдова, ако транзита през Украйна спре

Триумф за Джонсън, Брекзит на хоризонта (обзор)

Дете е починало, след като е било блъснато от кола на столичен булевард, друго е в болница

Джип се удари в „Голф“ след обратен завой и блокира булевард „Цар Борис III“ в София

Неизвестен откри огън по пешеходци в Торонто

Борис Джонсън призова страната към единство след разделенията, предизвикани от Брекзит

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Камарата на представителите гласува следващата седмица импийчмънт на Тръмп

Министър Петя Аврамова: Климатичните промени са причина за водния режим в Перник

Свалят чиновниците от колите на НСО Повод е катастрофата с кола на НСО, която закарала до дома му секретар на Румен Радев

„Алкомет“ с приз в класациятa на True leaders

Дами са първенци на випуските на НВУ и на Сержантския колеж в Търново

Курсант Деница Иванова е първенецът на Випуск-140-ти „Ботевски” на Националния военен университет /НВУ/ „Васил Левски“ във Велико Търново. Тя е и назгодишният носител на академичната награда на Община Велико Търново, която се връчва за 3 март. 26-годишната Деница Иванова от горнооряховското село Върбица спечели наградата с отличен успех в специалността „Войски за ядрена, химическа, биологическа защита и екология” и участия в съвместни международни учения.

„Ориентирах се към военната професия, защото като цяло армията и ценностите, които произлизат от нея, бяха преплетени в моето възпитание. Баща ми винаги е говорил, разказвал ми е и винаги съм го виждала облечен в униформа – за мен той беше героят. Искам да служа на Родината си“, споделя Деница Иванова.

Тя сподели, че иска да завърши магистратура и мечтае един ден да стане генерал.

Началникът на НВУ бригаден генерал Пламен Богданов обяви, че на 27 юли ще се състои присвояване на първо офицерско звание на курсантите и връчване на свидетелствата на кадетите от Професионалния сержантски колеж на Випуск-140-ти „Ботевски”. На церемонията ще присъства и министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който ще връчи пагоните на отличниците.

„Със заповед на министъра на отбраната ще бъде възстановена номерацията на випуските от 1878 г до днес. С отличниците от 15-те специализации посетихме Калофер, срещнахме се с кмета на родния град на Христо Ботев, разгледахме къщата-музей на велия българин“, разказа бригаден генерал Пламен Богданов.

Той допълни, че обучението си завършват 113 курсанти като средния успех на целия випуск е Много добър 5,36. Отличниците от всички специализации са общо петима и те ще бъдат наградени от министър Каракачанов. Сержантският колеж завършват 44 кадети редовно обучение и 270 кадети-задочници. Две дами са отличници на колежа-мл.сержант Ирена Секулова и мл.сержант Ели Вичева.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.