Даниела Димитрова зае мястото на Живко Мартинов в НС

Макар да водела листата на ГЕРБ в Добрич двама я избутали с преференции

Ден преди лятната ваканция на Народното събрание Даниела Димитрова положи клетва като депутат от парламентарната група на ГЕРБ. Тя влиза от Добрич на мястото на напусналия парламента Живко Мартинов.

Даниела Добрева в юрист, заместник-председател на общинския съвет в гр. Добрич. Тя водеше листата на ГЕРБ, но бе изместена с преференции от Живко Мартинов (2283 преференции) и Живко Желязков от село Победа. Желязков беше на 11-то място в листата на ГЕРБ при 11 номер на партията в бюлетината и при него проработи феномена "15/15". Още преди да се конструира новият парламент Цветан Цветанов обясни, че Живко Желязков сам е пожелал да не става депутат и ще му бъде предложен друг пост.

През миналата седмица главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител Живко Мартинов. Народният представител е замесен в скандал с рекет на бизнесмен от Добрич.

Според прокуратурата Мартинов е поискал четири тона суджук, използвайки името на премиера. В сряда депутатът сам подаде оставка като народен представител.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика