Даниел Асенов-Тайсъна: Върнах се след травма и отново съм на върха

Отново съм на върха, и то след като 6-7 месеца лекувах травма, щастлив съм много – обяви Даниел Асенов-Тайсъна, който за втори път вдига купа „Странджа“ - Пожелавам си тази година най-вече да съм здрав, но и се целя в световната титла.

В 70-то издание на боксовия турнир в зала „София“ европейският шампион победи на финала узбека Худойназар Файзов с 4:1 съдийски гласа. Преди това съперникът му елиминира нашия Тинко Банабаков, което бе своеобразен реванш за българската загуба.

Тайсана пропусна миналата „Странджа“ заради контузия, а за първи път спечели купата година по-рано.

При жените Станимира Петрова бе удостоена с престижния трофей за трети път.

Световното много ми помогна да си сменя отношението към очакванията, а и също така да променя стила си, защото започвам да разбирам какво искат съдиите – призна тя. - Никога през живота си не съм играла толкова много с вдигнати ръце, вече треньорът ми Петър Лесов ще каже дали ще продължавам по този начин.“

На мондиала в Индия през есента световната и европейска шампионка бе дисквалифицирана заради бурно оспорване на съдийско решение, както и треньорът Петър Лесов.

Не мога да играя предишния бокс, сега вече се иска само агресия и аз трябва да демонстрирам това, което печели – продължи Станимира. - Мисля, че като за първо състезание ми се получи много добре.“

На крачка от титлата остана носителят на „Странджа“ за 2018-а Петър Белберов, който на финала при супертежките над 91 кг отстъпи на американеца Торес с 0:5.

В класирането по медали националите се наредиха на 4-то място с общо 6 отличия, като бронз добавиха Кирил Русинов (60), Еми-Мари Тодорова и Севда Асенова в кат. до 48 кг. Начело са руснаците с 9 медала, следван от САЩ (8) и Индия (7).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт