Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Даниел Вълчев: Има наказателен вот към политическите елити

Не мисля, че вотът за Румен Радев е вот за БСП, нито че вотът за Красимир Каракачанов е вот за Патриотичния фронт. Това заяви Даниел Вълчев от Реформаторския блок в студио на БТВ. Той определи тези резултати като протестен вот.

„В света има емоционален наказателен вот към политическите елити. Обикновеният човек се чувства малко изгубен и противоречието идва от това, че е свръхинформиран, но някак личното му мнение има все по-малко значение”, смята Вълчев.

„Тези избори показаха, че парламентарното мнозинство и ГЕРБ имат криза с легитимността. Не можеш да преодолееш тази криза с някакви процедурни хватки. Тя се преодолява с избори и от РБ разбрахме, че ГЕРБ мислят тъкмо по този начин”, допълни Вълчев.

Той определи провеждането на предсрочни парламентарни избори като редно.

„Отговорността да се състави правителство в този парламент е малка. Отговорно е обаче да се проведат разговори с партньори, за да се подходи към една конституционна процедура”, смята Вълчев. По думите му срещата между реформатори и ГЕРБ е била именно такава.

Вълчев определи позицията на Реформаторския блок като сравнително ясна. „Има едно неудобство – ще поставим президента Росен Плевнелиев в едно неудобно положение да трябва да съставя служебно правителство за къс период от време”, допълни той.

„Той трябва да назначи правителство за един къс период с ясното съзнание, че новият президент по всяка вероятност ще назначи свое. И сега – кой нормален човек ще иска за един месец, и то по време на празници, да поеме тази работа? Освен някой, който работи за автобиографията си и да го запише там”, каза Вълчев.

„Понеже има всякакви подозрения дали пък не сънуваме как изведнъж ще направим някакво велико правителство – не сънуваме. Просто се отнасяме отговорно”, категоричен е Вълчев за позицията на Реформаторския блок.

„Истината е, че от вчера сме в предизборна кампания както всички други политически партии”, допълни той.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Никаква предизборна кампания! Махайте се! И си приберете предателя Плювню и другите като него! Вие не сте заслужили да представяте интересите на българския народ! Предатели!

Отговорете