Йорданка Фандъкова: ЧЕЗ е стратегическо дружество, важно е да има гаранция за качествена услуга Столична община няма нищо общо със сделката, заяви столичният кмет

Две обвинения получи мъжът, който нападна сестра си и се барикадира в къща във Велинград

3000 снегорина са в готовност да чистят пътищата от снега

Бойко Борисов пред младежите в ГЕРБ: Опозицията казваше, че “асфалт не се яде” – хората сега сами искат да им строим магистрали (ВИДЕО)

БМВ откри нередности при софтуер за отработените газове

Задруга разработва критерии за качеството на храните В Сдружението на производителите членуват над 40 фирми

Олимпийските игри в ПьонгЧанг са посетени от над 1.3 милиона души

Деница Сачева: МОН има ясна стратегия за развитие на иновативните образователни методи

Мариано Рахой: Испания трябва да промени модела за финансиране на автонономните области

Доналд Тръмп: Въоръжаването на учителите зависи от властите на отделните щати

САЩ искат санкции върху 33 кораба и 27 компании заради нарушаване на ембаргото върху КНДР

Арестуваха четирима мексикански полицаи за отвличането на трима италианци

Руснаците без национален флаг и на закриването на Олимпиадата, реши МОК

Археолози откриха древен некропол в Египет

В Южна Корея пристигна севернокорейска делегация на високо равнище

Даниел Вълчев: Резултатите от изборите са разочарованието на българите от политическия елит

Резултатите от изборите и референдума в България са разочарование от политическия елит. Това каза проф. Даниел Вълчев в студиото на БНТ.

Относно референдума, той смята, че дори да се реализират идеите му, нищо в България няма чувствително да се промени. Дебатът по въпросите на допитването е трябвало да се организира от партиите, но това не е станало. Мажоритарният вот няма да доведе до сериозна промяна, смята Вълчев и напомни, че у нас на два пъти се е гласувало мажоритарно на парламентарни избори.

По повод на предстоящите избори Вълчев каза, че се намираме в странна ситуация. От една страна субектите на управлението – ГЕРБ, РБ и ПФ – получиха резултат, който им е напълно достатъчен, за да управляват. Но проблемът не е в недостатъчна подкрепа от населението или в недостатъчния брой депутати, а в недостатъчната легитимност на парламента – хората не са доволни от работата на депутатите. Реформаторът припомни някои от най-сериозните грешки на ГЕРБ – “сагата” по предложенията за генерален секретар на ООН и закъснялата поява на президентската кандидатура. По отношение на пазарлъците за това кой да вземе мандата Велчев смята, че те няма да стигнат до трайно решение.

“Трябва да се направи смислен дебат, да се отиде на избори, защото това е демократичната процедура за решаване на подобни конфликти, да се види кой къде е, каква поддръжка има и оттам нататък да се върви напред”, убеден е Даниел Вълчев.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. Другарят от седянката на учителките е с толкова нисък рейтинг, че вече не може да вземе участие в нито едно управление, а само дърпа конците като някакъв сив генерал. Това било – онова било. Дър-бъра.

  2. “Резултатите от изборите и референдума в България са разочарование от политическия елит. Това каза проф. Даниел Вълчев в студиото на БНТ.” Така ли?! Виж ти,някой стопли,та да ми го каже.Най-после.

  3. Докато е част от политическия “елит” – “манипулация на агенциите”! След това – “разочарование от политическия елит! Лицемерие и егоцентризъм, егоцентризъм и гьонсуратлък!

  4. “Дeбатът по въпрoсите на дoпитването е трябвaло да се оргaнизира от пaртиите, но това не е стaнало.” – дeбaтите трябва да се организират от обществото, а партиите и ypoдите им, трябва да оттекат в кaнaла…

  5. Да, безкрайно сме разочаровани от вас, гадни политици!!!! И ви плюем, а вие най-нагло ни обяснявате, че това било дъжд!!!! И не искате да разберете, че рано или късно ще грабнем сопите и ще си натрошим тиквите!!!!!

  6. Да, безкрайно сме разочаровани от вас, гадни политици!!!! И ви плюем, а вие най-нагло ни обяснявате, че това било дъжд!!!! И не искате да разберете, че рано или късно ще грабнем сопите и ще ВИ натрошим тиквите!!!!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.