БАБХ извършили 13 111 проверки в търговски обекти и заведения за обществено хранене в цялата страна Изтеглени са 15 317 кг храни и 310 540 бр. яйца

Том Джоунс идва в Пловдив през юни Легендарната британска звезда с концерт на 24 юни

В Испания с критики към Кабаков

Снишаването на орела

МЗХГ: 4000 горски пазят държавните гори денонощно Колите на всички стопанства са оборудвани с GPS и във всеки един момент се знае къде са дежурните екипи

ЕС застана срещу решението на Косово за създаване на собствена армия

Протест срещу присъдата за убийството на варненския балетист на пътя

Вижте най-ярката комета за 2018 г. (СНИМКИ и ВИДЕО)

Фенове на „Бешикташ“ искат чистка

Познавате ли този грабител? (СНИМКИ) Нападнал жена в Шумен

Спипаха трима рецидивисти след грабеж и отвличане в столицата

Откриха нарушения в 17 обекта на стоковия базар Илиянци

Ненов Димов: През 2020 г. ще има регламент за отоплителните уреди на твърдо гориво

Авария остави без ток град Септември и шест села в общината

Приказни пътешествия с коледен автобус зарадваха стотици деца в Търново

Даниел Вълчев: Резултатите от изборите са разочарованието на българите от политическия елит

Резултатите от изборите и референдума в България са разочарование от политическия елит. Това каза проф. Даниел Вълчев в студиото на БНТ.

Относно референдума, той смята, че дори да се реализират идеите му, нищо в България няма чувствително да се промени. Дебатът по въпросите на допитването е трябвало да се организира от партиите, но това не е станало. Мажоритарният вот няма да доведе до сериозна промяна, смята Вълчев и напомни, че у нас на два пъти се е гласувало мажоритарно на парламентарни избори.

По повод на предстоящите избори Вълчев каза, че се намираме в странна ситуация. От една страна субектите на управлението – ГЕРБ, РБ и ПФ – получиха резултат, който им е напълно достатъчен, за да управляват. Но проблемът не е в недостатъчна подкрепа от населението или в недостатъчния брой депутати, а в недостатъчната легитимност на парламента – хората не са доволни от работата на депутатите. Реформаторът припомни някои от най-сериозните грешки на ГЕРБ – „сагата“ по предложенията за генерален секретар на ООН и закъснялата поява на президентската кандидатура. По отношение на пазарлъците за това кой да вземе мандата Велчев смята, че те няма да стигнат до трайно решение.

„Трябва да се направи смислен дебат, да се отиде на избори, защото това е демократичната процедура за решаване на подобни конфликти, да се види кой къде е, каква поддръжка има и оттам нататък да се върви напред“, убеден е Даниел Вълчев.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. Другарят от седянката на учителките е с толкова нисък рейтинг, че вече не може да вземе участие в нито едно управление, а само дърпа конците като някакъв сив генерал. Това било – онова било. Дър-бъра.

  2. „Резултатите от изборите и референдума в България са разочарование от политическия елит. Това каза проф. Даниел Вълчев в студиото на БНТ.“ Така ли?! Виж ти,някой стопли,та да ми го каже.Най-после.

  3. Докато е част от политическия „елит“ – „манипулация на агенциите“! След това – „разочарование от политическия елит! Лицемерие и егоцентризъм, егоцентризъм и гьонсуратлък!

  4. „Дeбатът по въпрoсите на дoпитването е трябвaло да се оргaнизира от пaртиите, но това не е стaнало.“ – дeбaтите трябва да се организират от обществото, а партиите и ypoдите им, трябва да оттекат в кaнaла…

  5. Да, безкрайно сме разочаровани от вас, гадни политици!!!! И ви плюем, а вие най-нагло ни обяснявате, че това било дъжд!!!! И не искате да разберете, че рано или късно ще грабнем сопите и ще си натрошим тиквите!!!!!

  6. Да, безкрайно сме разочаровани от вас, гадни политици!!!! И ви плюем, а вие най-нагло ни обяснявате, че това било дъжд!!!! И не искате да разберете, че рано или късно ще грабнем сопите и ще ВИ натрошим тиквите!!!!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.