РИОСВ-Плевен и Басейнова дирекция „Дунавски район“ спряха дейности по почистване на река Вит

Осъдиха двама инспектори от Агенция по храните, взели подкуп

Сестрата на Бергюзар Корел е чистачка в САЩ

Катастрофа между два тира блокира движението на пътя Плевен – София

Калоян Паргов: Притеснява ме омразата в БСП

Ремонт ограничава движението в тунел „Траянови врата“ на „Тракия“ в посока Бургас

ОССЕ: Изборите в Беларус са опорочени

Откриха сифилис на 11-годишно момиченце

АПИ не е възлагала изпълнението на никакви дейности край река Вит, свързани с изграждането на участък от магистрала „Хемус“

Вицепремиерът Марияна Николова ще участва в международнен бизнес форум в Делхи

Велико Търново с богат културен календар и изненади за децата за Коледа

САЩ ще наложи санкции на Египет, ако купи руски изтребители

Хванаха двама извършители на грабежи в столицата

„Ферари“ вика на съд Фетел и Льоклер

Влак прегази легнал на релсите мъж край гара „Костенец“

Даниел Митов: Когато БСП иска вот на недоверие, знам, че вървим в правилната посока

Даниел Митов

„Когато БСП иска вот на недоверие заради външната ни политика аз съм спокоен, защото знам, че вървим в правилната посока”, каза външният министър Даниел Митов пред БТВ.

„Този вот се върти предимно около създадената изкуствена драма за избор на генерален секретар на ООН”, смята Митов. По думите му скандалът Ирина Бокова – Кристалина Георгиева в никакъв случай не е провал, защото никой не е обещавал нищо на страната ни.

„Избирането на Ирина Бокова беше невъзможно. Когато българското правителство знае, че ще е такъв резултатът, единият вариант е да оставим Бокова да се провали, а другият – да се игре за победа”, категоричен е Митов.

Той добави, че няма за какво да съжалява и няма за какво да се извинява на опозицията. „За какво да се извиним? На кого? На БСП? Те имат ли нещо, което могат да направят по-добре или могли ли са те да изиграят ситуацията по-добре?”, попита външният министър.

По повод обвиненията на опозицията, че правителството има две външни политики, Даниел Митов заяви, че това не е така. „Политиката е ясна – в Европа има единен, ясен консенсус за това какво са санкциите срещу Русия. Това е инструмент за промяна на поведението”, категоричен е Митов.

По думите му санкциите наложени от ЕС срещу Русия заради анексирането на Крим са много важни, защото гарантират спазването на международния правов ред. „Ние смятахме, че след Втората световна война този проблем е решен и се движим по ясни правила. Ако позволим да няма последствия, това означава, че никой вече не е сигурен”, смята Митов.

По думите на външния министър в страната ни има сили, които дърпат България обратно към Русия. Той определи това като национално предателство.

„При всички положения България, нейната външна политика и външен интерес е да бъде част от Европа. България трябва да е част от просветената част на Европа”, категоричен е Митов.

„България трябва да е част от просветена Европа и докато аз съм министър на външните работи, това ще бъде”, категоричен е той.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Браво , комсомолецо, усвоил си добре старият седесарски лозунг .

  2. Ама хубавичка е тази „къдравата Сю“!!!! Каква женствена и сладострастна физиономия има, а????

  3. Политологът-министър на МВнР Данаил Митофф се дере, че няма никаква грешка и гаф в политиката на МВнР да замени в краен етап на изборите за ООН Бокова с К.Георгиева. Чети бре, „кравар”, мнението на известна НЕМСКА, НЕ БЪЛГАРСКА, политоложка в Дойче веле: Политоложката Йохана Даймел България каза пред Дойче веле: България допусна ОГРОМНА ГРЕШКА. Да се хвърли Кристалина Георгиева в състезанието на толкова късен етап си беше ПОЛИТИЧЕСКА КАТАСТРОФА.. На въпроса „нямаше ли да е по-добре за България да издигне само един кандидат“ Даймел отговоря: „Просто ми взимате от устата един от аргументите, които исках да изтъкна. Мисля, че това, което се случи, е ПОЛИТИЧЕСКА КАТАСТРОФА. Във външнополитическо отношение беше нанесена голяма вреда – както за самата България, така и за ЕС и за еврокомисарката Кристалина Георгиева.”

  4. По-нататък Йохана Даймел в интервюто пред Дойче веле казва: „Независимо че Георгиева се ползваше с подкрепата на Меркел, БЕШЕ ЯСНО, ЧЕ СЛЕД КАТО ГЕРМАНИЯ НЯМА ПОСТОЯННО МЯСТО В СЪВЕТА ЗА СИГУРНОСТ НА ООН, ПОДКРЕПАТА НА ФРАНЦИЯ ЗА ГУТЕРЕШ Е МНОГОКРАТНО ПО-ВАЖНА ОТ ГЕРМАНСКАТА ПОЗИЦИЯ”. Разбра ли колко си т.ъ.п и още по-т.ъ.п е този, който те назначи на този висок пост?. Да си припомним ли твоето назначение, Данаилчо: Борисов запитал неговите съветници от ГЕРБ и колегите му от РБ: „Дали да не назначим за ВЪНШЕН МИНИСТЪР ЕДНО МОМЧЕ, ДЕТО СЕ ПРАВИ НА УМНО?” Оказа се,че ти далече не си умен, а ОБРАТНО …

  5. На въпроса „какво въздействие са оказали напрегнатите отношения между Европейската народна партия и европейските социалисти“, г-жа Даймел казва следното: „Това, разбира се, изигра роля, но да се залага на г-жа Георгиева само защото евентуално тя ще се ползва с подкрепата на ЕНП – т.е. на консерваторите – е недостатъчно и вече видяхме потвърждението. Светът не се състои само от консерватори, а г-жа Бокова беше постигнала вече относително добри резултати. В последното гласуване видяхме, че тя се справи значително по-добре. Именно тя се оказа най-добрата жена-кандидатка и имаше шансове да стане онази желана от всички кандидатка от Източна Европа, която да заеме този висок пост.” Г-н министър, не прикривайте собствената си тъпота и недалновидност , довели до катастрофа на българската дипломация, с някакъв си пещерен антирусизъм. Знаете ,че 2/3 от българския народ са русофили. Това навремето и цар Борис ІІІ го е казвал. но той е бил умен човек и държавник, а вие сте маша на „Козяк“16.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.