Сидеров: Кой отърва Джамбазки от затвора? Каракачанов, премиерът, МВР шефът или главният мюфтия?

София – бизнес център за хора с големи заплати

Несебърските рибари: Морето дава сафрид и барбун Тази година чернокопът не си хвърлил хайвера

Счетоводните къщи да не приемат пари в брой

Цвета Караянчева връчва наградата „Студент на годината”

Гърция изпраща 400 военни срещу мигрантите по границата с Турция

Посланикът на Швейцария: Швейцарците сме много отговорни, защото гласуваме постоянно

Дворецът в Балчик получи наградата на БТС Уникалният комплекс е №1 в 100-те национални обекта

САЩ експулсираха двама китайски дипломати, опитали да проникнат във военна база

„Мис Свят 2019” ще работи за устойчива промяна за жените Красавица от Ямайка грабна титлата

Антинаграда за гаврата с „Под игото”

Нено Димов: Общините подлежат на санкции, ако не изпълнят целите за чистота на въздуха ВиК не са длъжни да ни уведомяват, че водата в даден язовир свършва, каза екоминистърът

Автобус на градския транспорт в Ямбол пропадна в дупка

Марк Жирардели: Без втора кабинка ще изпаднем в застой

Кестените са богати на минерали и витамини Подходящи са за консумация от хора с глутенова нетолерантност

ДАНС изгони турски имам агитатор (обзор)

Èáðàõèì Èúëìàç ñå ñíèìàë íà Øóìåíñêàòà êðåïîñò

Прокуратурата подхвана ходжата в с. Света Петка за контролиран вот

Духовникът свързан с дипломат persona non grata

ДАНС изгони турски имам агитатор и още един гражданин от южната ни съседка. „Труд“ научи, че напъденият духовник е Ибрахим Иълмаз, който проповядвал в Томбул джамия в Шумен. Той е от години е в града. Той бил отведен от мюсюлманския храм във вторник вечерта.

Иълмаз е в Шумен от 2013 г. и е със статут на продължително пребиваващ. Пратеник е на Дианет – Дирекцията по религиозните въпроси в Турция. Останалите духовни лица в региона винаги са казвали за него, че е със законен договор и в пребиваването му у нас няма нищо съмнително. Декларирал го е и районният мюфтия на Шумен Месут Мехмедов.
В сряда другият имам и екскурзовод в Томбул джамия – Мустафа, каза че Иълмаз е в почивен ден и не знае къде си прекарва времето. Вярващи, които чакаха за обедна молитва, разказаха, че във вторник последно са видели Иълмаз в джамията, харесват много проповедите му.
Според запознати имамът никога не се е ограничавал да стои и да води само намазите в Томбул джамия, водел и курсове по коран в Нювваб, контролирал как върви градежът на новия пансион към училището за 1 млн. лв.
Известно е, че Ибрахим Иълмаз живее на квартира в блок срещу Томбул джамия. А в съседство е нова кооперация, в която се беше настанил под наем Угур Емироглу – аташе по социалните въпроси в консулството в Бургас, който миналата година бе обявен за нежелано лице у нас (persona non grata). Запознати припомниха, че преди изгонването си през 2015 г. Емироглу е присъствал на курс за имами, провеждан в Нювваб. Тогава обучението е организирано от Главното мюфтийство, а курсът е в памет на покойния хафъз Мустафа Чътлак, който преди години също бе екстрадиран от България.

Междувременно говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви на брифинг, че е образувано досъдебно производство срещу Ибрахим Юмер – ходжа във велинградското село Света Петка. „Следствените действия в момента са във връзка с организирано от това лице пътуване на граждани до Одрин с автобус“, каза Арнаудова. По неофициална, но потвърдена информация става дума за партия ДОСТ. „Под ръководството на районната прокуратура в Пазарджик се разпитват повече от 30 лица за извършено престъпление – организиране на предлагане на облаги, които да се предоставят на лица, за да бъдат мотивирани да гласуват в полза на определена политическа сила“, отбеляза още Арнаудова.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. „„Следствените действия в момента са във връзка с организирано от това лице пътуване на граждани до Одрин с автобус“, каза Арнаудова.“ – че в демократичните държави това го финансираше демократичната държава с цел да подпомогне интеграцията на турците.
    факт е, че да помогне интеграцията, холандското правителство е субсидирало турския дианет и се предполага и за сивите вълци.

  2. Друзья, дайте совет, ноют суставы, есть какие нибудь препараты хорошие?

  3. Люди, подскажите, куда сейчас вкладывать деньги. Сейчас все лежит в банке, под процент который ниже инфляции. Зато кредиты у нас с щедрыми процентами. Где сейчас можно хотябы сохранить сбережения? Я неплохо получаю, но в такой ситуации ощущение, что плыву против течения. А мне еще нужно детей на ноги поставить. Какие-то биржи, биткоины не рассматриваю, нет времени, да и лохотрон – хуже банка.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.