Шефката на КФН подава оставка От 1 март Карина Караиванова става представител на България в ЕБВР

40 овце изгоряха в пожар в Берковица

Задържаха банкерка в Нова Загора за кражба на близо 400 000 лева

Шанън Дохърти: Ракът беше подарък

Машина откъсна китката на работник в Лом

Мъгла затвори всички бургаски пристанища

Цветанов: Предложението ни за връщане на преференциите е водено от обществения интерес, а не от ултиматумите на БСП

Дават 100 хиляди евро за мечтания дом 50 лв. на месец за охрана, видеонаблюдение и поддръжка на зелените площи

Намериха след 4 дни старец, пребит, заключен и ограбен Двама са задържани, изяснява се имат ли връзка с грабежа

Ради Лазарова: Свободна жена съм Приоритетите ми в момента са детето и работата, признава младата дизайнерка

Задигнаха 3860 лева от оборота на заведение в Търново Парите били в незаключена каса

Каракачанов: БСП смятат, че през парламентаризма може да си правят предизборна кампания

Разкриха срещите, в които „Верея“ играе съмнително

Преследван от полицията се самовзриви в Кайро

Волен Сидеров: Ще покажем, че сме коалиция, която ще изпълни управленския мандат

ДАНС изгони турски имам агитатор (обзор)

Èáðàõèì Èúëìàç ñå ñíèìàë íà Øóìåíñêàòà êðåïîñò

Прокуратурата подхвана ходжата в с. Света Петка за контролиран вот

Духовникът свързан с дипломат persona non grata

ДАНС изгони турски имам агитатор и още един гражданин от южната ни съседка. „Труд“ научи, че напъденият духовник е Ибрахим Иълмаз, който проповядвал в Томбул джамия в Шумен. Той е от години е в града. Той бил отведен от мюсюлманския храм във вторник вечерта.

Иълмаз е в Шумен от 2013 г. и е със статут на продължително пребиваващ. Пратеник е на Дианет – Дирекцията по религиозните въпроси в Турция. Останалите духовни лица в региона винаги са казвали за него, че е със законен договор и в пребиваването му у нас няма нищо съмнително. Декларирал го е и районният мюфтия на Шумен Месут Мехмедов.
В сряда другият имам и екскурзовод в Томбул джамия – Мустафа, каза че Иълмаз е в почивен ден и не знае къде си прекарва времето. Вярващи, които чакаха за обедна молитва, разказаха, че във вторник последно са видели Иълмаз в джамията, харесват много проповедите му.
Според запознати имамът никога не се е ограничавал да стои и да води само намазите в Томбул джамия, водел и курсове по коран в Нювваб, контролирал как върви градежът на новия пансион към училището за 1 млн. лв.
Известно е, че Ибрахим Иълмаз живее на квартира в блок срещу Томбул джамия. А в съседство е нова кооперация, в която се беше настанил под наем Угур Емироглу – аташе по социалните въпроси в консулството в Бургас, който миналата година бе обявен за нежелано лице у нас (persona non grata). Запознати припомниха, че преди изгонването си през 2015 г. Емироглу е присъствал на курс за имами, провеждан в Нювваб. Тогава обучението е организирано от Главното мюфтийство, а курсът е в памет на покойния хафъз Мустафа Чътлак, който преди години също бе екстрадиран от България.

Междувременно говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви на брифинг, че е образувано досъдебно производство срещу Ибрахим Юмер – ходжа във велинградското село Света Петка. „Следствените действия в момента са във връзка с организирано от това лице пътуване на граждани до Одрин с автобус“, каза Арнаудова. По неофициална, но потвърдена информация става дума за партия ДОСТ. „Под ръководството на районната прокуратура в Пазарджик се разпитват повече от 30 лица за извършено престъпление – организиране на предлагане на облаги, които да се предоставят на лица, за да бъдат мотивирани да гласуват в полза на определена политическа сила“, отбеляза още Арнаудова.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. „„Следствените действия в момента са във връзка с организирано от това лице пътуване на граждани до Одрин с автобус“, каза Арнаудова.“ – че в демократичните държави това го финансираше демократичната държава с цел да подпомогне интеграцията на турците.
    факт е, че да помогне интеграцията, холандското правителство е субсидирало турския дианет и се предполага и за сивите вълци.

  2. Друзья, дайте совет, ноют суставы, есть какие нибудь препараты хорошие?

  3. Люди, подскажите, куда сейчас вкладывать деньги. Сейчас все лежит в банке, под процент который ниже инфляции. Зато кредиты у нас с щедрыми процентами. Где сейчас можно хотябы сохранить сбережения? Я неплохо получаю, но в такой ситуации ощущение, что плыву против течения. А мне еще нужно детей на ноги поставить. Какие-то биржи, биткоины не рассматриваю, нет времени, да и лохотрон – хуже банка.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.