ДАНС отне допуска до класифицирана информация на Георги Гатев Зам.-шефът на НБКСРС ще обжалва

Членовете на Бюрото за контрол на СРС (отляво надясно) Илия Ганев, Бойко Рашков, Георги Гатев, Огнян Стоичков и Огнян Атанасов бяха избрани от 42-то НС. Снимка ТРУД

ДАНС отне допуска до класифицирана информация на зам.-председателя на Националното бюро за контрол на специализираните разузнавателни средства (НБКСРС) Георги Гатев. Мотивите са, че Гатев е ненадежден и не може да пази информация, информира БНТ.

Заместник-шефът на бюрото за СРС-тата ще обжалва предложението. Жалбата му, заедно с материалите от ДАНС, трябва да отидат в Държавната комисия по сигурността на информацията, която ще се произнесе след собствено проучване на случая. Ако и Комисията потвърди решението, Георги Гатев може да го обжалва пред ВАС.

Преди няколо дни прокуратурата внесе искане до ДАНС за отнемане на допуска на Гатев заради сигнал, че той се е срещал с обвиняеми и подсъдими магистрати и им е давал съвети как да пишат жалби до бюрото за контрол на СРС-тата, разяснявал им е процедурите и даже лично е писал и входирал заявления от тяхно име. Позицията на Гатев е, че не е нарушил служебните си задължения.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. АДВОКАТИНЪТ СИ Е АДВОКАТИН-ГЛЕДА СИ ЛИЧНИЯ ФИНАНСОВ ИНТЕРЕС И ХИЧ НЕ МУ ПУКА ЗА ОСТАНАЛИТЕ ОКОЛО НЕГО. ГРУБА ГРЕШКА Е,АДВОКАТИН ДА СЕ НАЗНАЧАВА НА ДЪРЖАВНА РАБОТА-ПСИХИКАТА МУ Е БАМБАШКА,БАКАЛСКА,НЕКОРЕКТНА И ВСЕ ЩЕ ГЛЕДА ЛИЧНИЯ СИ ИНТЕРЕС.НА АДВОКАТИН НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДАВА ПОРЪЧКА ЗА ПРОЕКТИ ЗА ЗАКОНИ-ТОЙ ЩЕ ИЗВЪРТИ ТЕКСТОВЕТЕ В ЧАСТНА ПОЛЗА И В ОЩЪРБ НА ДЪРЖАВАТА.ДА СИ СТОИ В КОТОРАТА/КАНТОРАТА/ И ДА ЛОВИ КЛИЕНТИ-ТОВА Е НЕГОВОТО ПРОФЕСИОНАЛНО БИТИЕ.ОСТАНАЛОТО Е ГРЕШКА ЗА ТОЗИ,КОЙТО ГО Е ТИПОСАЛ НА ДЪРЖАВНА РАБОТА.

Отговорете