Иван Портних: Варна привлича все повече компании от сферата на дигиталните технологии

Черната Златка само по бельо (СНИМКИ)

Допълнителен кораб закрепва фериботната връзка с Атон

Започна пълненото с природен газ на тръбопровода „Турски поток“

Туристи откриха опожарен автомобил

Проф. Венелин Терзиев описа в книга проекциите на устойчивото развитие в практическия живот Нетрадиционното представяне на сериозната творба бе в Залата на жирафите в Музея на хумора и сатирата в Габрово

Стефан Данаилов е излязъл от кома и е контактен

Тъща потроши колата на зет си, той си го върна Три автомобила с натрошени стъкла в Завет при семейна война

Нашествие на мушици в Разград и околностите Изяснява се видът и начините за борба с тях

Видин се включва в най-мащабната кампания срещу трафика на хора

Ново огнище на африканска чума по свинете в община Смядово

Николета Лозанова захвърли дрехите и задръжките (СНИМКА)

Карлес Пучдемон се предаде на белгийските власти

Задържаха 4-ма наркодилъри в прохода „Петрохан”

ГДБОП: Подадени са 101 сигнала за корупцията на държавно и местно ниво през 2016 г.

През 2016 г. са отработени над шест пъти повече сигнали (101 броя) спрямо 2015 г., касаещи корупционни прояви на служители от местната и държавната администрация, който се позовава на годишния отчет на Главна дирекция борба с организираната престъпност.

По линия на изпиране на пари са установени щети в размер на почти 22,5 млн. лв., 3,5 млн. евро и малко над 12 млн. долара, отчитат още антимафиотите.  По линия на измами с ДДС, щетите от данъчни престъпления се оценяват на приблизително над 89 млн. лв., близо 2 пъти повече щети в сравнение с 2015 г. Запазва се тенденцията към изготвяне на неистински парични знаци и официални документи, както и извършване на престъпления с електронни платежни инструменти (ЕПИ).

Разкрита и пресечена е дейността на 4 работилници за изготвяне на неистински документи и 1 печатница за фалшиво евро. Иззети са 74 598 фалшиви евро банкноти, на обща стойност по номинал 3 799 610 евро; 6100 фалшиви долара и фалшива банкнота от 100 лв. Разкрит е трансграничен канал за трафик на фалшиви евро банкноти. Наркоразпространението в страната следва европейските тенденции – с най-голям пазарен дял е канабисът, следван от амфетамините. От ГДБОП самостоятелно и съвместно с други служби в МВР и Агенция „Митници“ са иззети общо 805,820 кг; 704 таблетки и 5 л наркотични вещества в т.ч. 188,914 кг хероин; 33,187 кг кокаин; 196,379 кг марихуана (суха маса канабис); 218,500 кг и амфетамин на таблетки; 162,800 кг екстази на таблетки и др.

На ниво полицейски операции са заловени общо 18 243,100 кг и 740 броя стръкове канабис. Заловени са 60 л; 1,752 кг и 2 504 броя таблетки прекурсори. Разкрити са 17 закрити помещения за отглеждане на канабис и 3 нелегални лаборатории от „кухненски“ тип за синтезиране на амфетамин и метамфетамин. Пресечени са 13 трансгранични канала за трафик на наркотици, отчитат още от ГДБОП.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. а колко се подават в германия… или белгия например?

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.