Данъчната кампания на Столична община започва от днес

В София от днес собствениците на имоти и автомобили могат да заплатят данъка си за 2017 година.

До 10 дни ще бъдат изпратени и съобщенията за дължимото на хартиен носител.

Срокът за ползване на 5% отстъпка от данък недвижими имоти и данък МПС е 30 април т.г., при условие, че собствениците платят дължимите суми наведнъж. За такса битови отпадъци отстъпка не се предвижда.

Задълженията могат да се плащат и на равни вноски. В такъв случай сроковете са:

- Данък недвижими имоти и данък МПС – 30. 06. 2017 – първа вноска, 31.10. 2017 – втора вноска

- Такса битови отпадъци – 30.04.2017 – първа вноска, 30.06.2017 – втора вноска, 30.09.2017 – трета вноска, 30.11.2017 – четвърта вноска.

Плащането може да се извършва във всеки от данъчните отдели на районните администрации на Столична община, независимо от адреса на имота или на задълженото лице. Касите разполагат и с ПОС устройства.

Друга възможност за плащане на местни данъци и такси е по банков път или през интернет страницата на Столична община, където могат да се правят и справки - ТУК. За това са необходими партиден номер и ЕГН /или Булстат/ПИН номер, издаден от данъчните отдели на общината. Справки могат да се правят и от електронната страница на НАП с издаден от приходната агенция ПИК.

Кампанията за плащане на данъка върху моторните превозни средства в София тази година започна още на 5 януари т.г. Така столичани имаха един месец повече да ползват отстъпката от 5% върху този местен данък.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони