Данъчните в Търново запечатаха 10 търговски обекта заради укриване на оборот

Снимка: Архив

10 търговски обекта са запечатани за данъчни нарушения от началото на годината от ТД на НАП във Велико Търново. Два от тях са във Великотърновска област.

В цялата страна общият им брой е 180. Най-честата причина за това е укриването на оборот чрез неиздаване на касова бележка и несъответствие на наличните пари в касата с отчетените на фискалното устройство. В повечето случаи става дума за магазини, ресторанти и барове, допълват от НАП, като средното време, в което помещенията остават затворени е 2 седмици.

Мярката се прилага в случаите на грубо нарушаване на данъчните закони, включително спрямо търговци, които изобщо нямат касов апарат. Обектите остават запечатани до плащането на определените с наказателно постановление санкции.

„Премахването на стикерите на НАП не по установения ред е престъпление“, предупреждават от приходната агенция.

Запечатването на обекти е крайна, но много ефективна мярка по отношение на превенцията. Отчита се положителна промяна в данъчното поведение на нарушителите, чиито обекти са били запечатани.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.