Данъчните запечатаха още един минерален плаж с барбекю във Велинград

Пореден минерален плаж с барбекю във Велинград е запечатан за срок от 20 дни за данъчни нарушения в СПА столицата на Балканите, съобщиха от Териториална дирекция на НАП-Пловдив.

При проверка на 18 август (петък) след обяд служителите на отдел „Фискален контрол“ констатирали куп данъчни нарущения - неиздаване на касови бележки на входа на минералния плаж и на водния бар, липса на реквизити във фискалния бон и ненулиране на фискалните устройства в края на работния ден. По тази причина запечатването е реализирано незабавно от служителите на „Оперативен контрол“ при ТД на НАП-Пловдив, като освен запечатването на плажа за 20 дни на фирмата, стопанисваща обекта,ще бъде наложена административна санкция.

От 1 юли до 22 август във Велинград са издадени още 11 заповеди за запечатване на обект. В два магазина за хранителни стоки, кафене и павилион нарушенията са за липса на фискално устройство и те са запечатани за срок от 15 до 20 дни, съобщиха от данъчната централа в града под тепетата. Оттам допълниха, че от началото на 2017 г. до момента са проверени над 5000 търговски обекта на територията на НАП-Пловдив и са издадени 340 заповеди за запечатване на обекти след констатирани нарушения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България