Климатологът Георги Рачев: След неделя ни очаква ново затопляне

Издирват бракониери, убили благороден елен в Севлиевско Трупът на животното е открит вчера от горски

АПИ: Системата за продажба на е-винетки работи нормално

Желяз Андреев: Вече съм свободен човек, Интерпол свали червената бюлетина

Изтребители на НАТО прихванаха руски военни самолети над Балтийско море (СНИМКИ и ВИДЕО)

Попфолк певицата Джулия се омъжи тайно (СНИМКА)

Карлос Контрера: Турция краде 15 000 работни места и милиарди евро от София

Маскирани нахлуха в детска градина, ограбиха готвачката

„Pussycat Dolls“ се събраха отново

Заловиха 40-годишен, извършил телефонни измами за близо 13 000 лв. Мошеникът е в ареста за 24 часа

Празникът на еленския бут ще бъде през ноември Еленчани канят гости отблизо и далеч да се докоснат до традициите на балканджиите

Кола блъсна моторист пред Югозападния университет в Благоевград

Откриха в Търново 44-годишен, издирван от софийската полиция Днес го конвоират до столицата

Дарко и Марги Хранова с общ видеоклип Видеоклипът на песента „Път на любовта” е заснет от екипа на режисьора Ненчо Касъмов

Депутатите приеха на първо четене промените в Закона за борба с трафика на хора

Данъчните запечатаха 4 обекта в Пампорово и два във Велинград след 431 проверки

Данъчните разпоредиха затваряне на четири обекта в Пампорово и два във Велинград заради нарушения при издаването на касови бележки и отчитане на оборота. Това са част от „видимите резултати“ след извършените 431 проверки за първите 3 седмици на 2017 г. от служители на Териториална дирекция на НАП-Пловдив по зимните курорти Пампорово и Велинград.
Несъответствия между реалните и отчетените продажби са открити в още 44 заведения – 23 в Пампорово от 221 проверки и 21 във Велиград от 210 проверки. Вследствие на присъствието на данъчните оборотите навсякъде в двата курорта са се увеличили, коментират още от НАП-Пловдив.
Всички проверки са извършени и в светлата, и в тъмната част от денонощието във взаимодействие с органите на МВР. Проверява се също за сключени трудови договори на наетите лица и наличие на всички необходими документи за извършване на дейност на съответния  обект. В акцията е бил използван подходът на т.нар. открито наблюдение, при който в рамките на дни в обекта присъства явно проверяващ екип на НАП, като оборотите отчетени по време на наблюдението се сравняват с минали периоди и при значима разлика от НАП назнават пълна ревизия.
„Политиката ни е насочена по-скоро в посока промяната на поведението на задължените лица към доброволно изпълнение на данъчно-осигурителното законодателство. Но при  липса на такава промяна органите на НАП ще упражнят всички правомощия, предоставени им от законите на страната“, коментира шефът на дирекция „Контрол“ при ТД на НАП-Пловдив Христина Христозова.
error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.