Данъчните подхванаха и търговците на риба

Снимка: Pixabay

Масираните проверки на НАП по Северното Черноморие обхванаха и търговците на риба и рибни продукти в Добрич. В града е осъществен контрол на рибна борса в Индустриалния квартал и 6 рибни магазина, разположени в района на Кооперативен пазар и в кв. „Добротица“.

Целта на проверките е да се установи отчитат ли търговците на риба реално извършените продажби на фискалните устройства, посочиха от приходната агенция в Добрич. По време на осъществения контрол са съставени 3 акта за установяване на административно нарушение-разлика в касовата наличност.

Между 60-90 лева е било разминаването в някои от магазините , но не е установено нарушението- неиздаване на касов бон. През месец юли данъчните инспектори са извършили 230 проверки на търговски обекти в Добрич и областта, като са съставили 14 акта за административно нарушение. По време на проверките е посетен и обект за бърза закуска, чийто собственик има просрочени данъчни задължения и отказва да ги погаси доброволно. Публичните изпълнители са запорирали паричните средства от касата в размер на 450 лева, които са внесли в републиканския бюджет.

От началото на юли инспекторите от приходната агенция са извършили общо над 4400 проверки на търговски обекти по Северното Черноморие и са съставили 345 акта за административно нарушение. За неиздаване на касови бележки и липса на касови апарати са издадени 100 заповеди за запечатване туристически обекти по Северното Черноморие. Проверени са 100 хотела и къщи за гости, като в 10 от тях е установено, че заплатените нощувки не се отчитат на фискалните устройства и на гостите не се издават касови бележки, а в две от къщите за гости са липсвали фискални устройства. За това нарушение хотелите са запечатани за една седмица.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.