Вук Йеремич: Вучич води тайни преговори с Косово

Израел използва за пръв път новите си изтребители F-35

Германският външен министър: Русия ще продължи да е труден партньор за Европа

Разкриха улични грабежи отпреди години в Търговище, жертвите са момиче и млада жена

КЗП: Внимавайте при покупки от непознати търговци по Великден

Свлачището на пътя Смолян–Мадан се активизира отново

Арестуваха две шуменки за агресия

Борисов: Ще дадем 500 хил. лв. за пораженията от урагана във Враца

Немски дарители подпомагат социални заведения в Елена

Стивън Хокинг е направил предсказание за края на света два дни преди смъртта си

Само един е кандидат за омбудсман в Благоевград

Гробните места в Търново на изчерпване Поставиха съоръжение с клетки за 144 урни

Гръцките власти конфискуваха над 400 тона вредни храни, внесени от Турция

Рафтинг сезона в Пиринско стартира със стари цени, за 50 лева вдигаш адреналина

Жълт код за поледици в 9 области в страната

Данъчните подхванаха фризьорските салони в Добрич

Инспекторите от „Оперативни проверки“ към териториалната дирекция на НАП във Варна засилват контрола в Добрич и региона на фризьорски салони, магазини за дрехи и заведения за хранене, съобщиха от прессцентъра. Целта на проверките е да се установи, отчитат ли се реално извършените продажби на стоки и услуги на фискалните устройства и внася ли се дължимият данък и осигуровки.

Активно съдействие на проверяващите оказва звеното за дистанционно наблюдение на фискалните устройства, от което контролиращите получават информация за обекти, които отчитат занижени обороти. Чрез системата за дистанционна връзка на касовите апарати с НАП се следят оборотите на 6346 касови апарата на обекти в Добрич. По време на извършваните проверки данъчните копират по надлежен ред информацията от компютрите на търговците и след извършен анализ на данните и установяване на укриване на обороти, проверките ще преминат в ревизии.

От началото на годината до момента добричките инспектори от „Оперативни проверки“ са извършили 782 проверки на търговски обекти. По време на осъществения контрол са съставени 308 акта за административно нарушение, като в голямата си част те са за неиздаване на касови бележки и разлика в касовата наличност. 111 от актовете са съставени за невнесени здравни осигуровки.

От НАП Добрич напомнят, че всяка покупка на стоки и услуги, която се извършва срещу заплащане в брой, трябва да е съпроводена с издаването на касова бележка. На касовите бележки в долния ляв ъгъл задължително трябва да има изобразена картата на България около индекс BG.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.