На 18 август 2019 да почерпят

Ясписът не се побира в рамки От палитрата на луд художник

Евакуираха луксозен хотел и къмпинг на Гран Канария заради горски пожар

Експерти: Поне месец ще отнеме цялостният ремонт на моста край Дупница Пожарът на 13 август е засегнал 13 колони и 13 греди

Кои държави прилагат химическа кастрация при педофилия

Интензивен трафик по магистрала „Струма“ и пътя Е-79 към Гърция

Хиляди любители на народния фолклор се събраха в Жеравна

Загинал и десетки ранени при катастрофа на автобус в Русия

17 мъртви щъркела са открити до електропроводи край бургаско село

Прокуратурата повдигна три обвинения на Мартин Трифонов Може да получи 30 години затвор или доживотен

Нинова: Героите от Илинденско-Преображенското въстание показаха силата на българския национален дух

Румен Петков на Петрова нива: Илинденско-Преображенското въстание е неразделна част от българската история

Доброволци обновяват едно от най-големите български села

Евакуираха 400 пътници при авария на ферибот край Испания

Жан-Клод Юнкер ще се подложи на спешна операция

Данъчните подхванаха фризьорските салони в Добрич

Инспекторите от „Оперативни проверки“ към териториалната дирекция на НАП във Варна засилват контрола в Добрич и региона на фризьорски салони, магазини за дрехи и заведения за хранене, съобщиха от прессцентъра. Целта на проверките е да се установи, отчитат ли се реално извършените продажби на стоки и услуги на фискалните устройства и внася ли се дължимият данък и осигуровки.

Активно съдействие на проверяващите оказва звеното за дистанционно наблюдение на фискалните устройства, от което контролиращите получават информация за обекти, които отчитат занижени обороти. Чрез системата за дистанционна връзка на касовите апарати с НАП се следят оборотите на 6346 касови апарата на обекти в Добрич. По време на извършваните проверки данъчните копират по надлежен ред информацията от компютрите на търговците и след извършен анализ на данните и установяване на укриване на обороти, проверките ще преминат в ревизии.

От началото на годината до момента добричките инспектори от „Оперативни проверки“ са извършили 782 проверки на търговски обекти. По време на осъществения контрол са съставени 308 акта за административно нарушение, като в голямата си част те са за неиздаване на касови бележки и разлика в касовата наличност. 111 от актовете са съставени за невнесени здравни осигуровки.

От НАП Добрич напомнят, че всяка покупка на стоки и услуги, която се извършва срещу заплащане в брой, трябва да е съпроводена с издаването на касова бележка. На касовите бележки в долния ляв ъгъл задължително трябва да има изобразена картата на България около индекс BG.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.