На 21 август 2019 да почерпят

Българин стана 7-и на световното по плуване

Испания прати военен кораб в Лампедуза, за да ескортира съд с мигранти

Сирийската армия блокира турски наблюдателен пункт

Роман Безяк: „Лудогорец“ е фаворит, но „Марибор“ не е за отписване

ТЕЦ „Бобов дол“ изгаря по 93 тона боклуци на денонощие

Русия показа най-новия си разузнавателен дрон (ВИДЕО) „Алтиус-У“ се управлява чрез спътников канал

Орлин Павлов в дует с Михаела Филева Записват песен към филма „Завръщане”

Хеликоптер се разби в Гърция, загинаха трима души

Сълзотворен газ, палки и водни оръдия срещу кюрдски демонстранти в Турция

Предлагат разредена белина като лекарство-чудо

Беларускиня с дебют в каяка за България

Меркел: Търсим решение за ирландската граница, без преразглеждане на споразумението за Брекзит

Втора клада под „Струма” готова да лумне всеки момент Планина от пластмаси продължава да е струпана на метри от обгорелите колони

Бундесбанк: Разликата между „старите” и „новите” членки на ЕС намалява

Данъчните проверяват за скрити нощувки по морето

Данъчните започват проверка на хотелите по Южното Черноморие, за да установят има ли укрити от собствениците нощувки. Те ще правят съпоставка между получените данни от Летище Бургас и отчетените нощувки от страна на хотелиерите. 4109 проверки са извършени от екипите на НАП от средата на юви до края на август.

Близо 9 000 заведения са наблюдавани от патрулните двойки. Любопитни са следните цифри: В сравнение със сезон лято 2015, най-висок – 209 на сто, е ръстът на оборотите в Созопол, следват Черноморец и Синеморец – 71 на сто, Приморско – 70 на сто, Обзор – 65 на сто, курорта Слънчев бряг – 39 на сто и Бургас – 37 на сто. Данъчните отчитат и значително повишение – с 18 на сто в данъчната основа и начисления данък на туристическите услуги. Средно с 12 на сто са се увеличили и оборотите на аквапарковете по Южното Черноморие. 45 на сто от установените в хода на проверките нарушения са за разлики в касовите наличности, 40 на сто са за неиздаване на касови бележки.

„В самото начало на проверките, всяка втора завършваше с нарушевие. С напредване на лятото обаче нарушенията вече бяха по- редки, което показва, че затегният контрол подейства да се спазват правилата“, коментираха пред Труд от данъчната администрация.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.