Данъчните продават над 14 тона конфискувани маслини и 1,5 кила злато

 

Солидни количества конфискувани от длъжници към хазната маслини и златни накити продава НАП-Варна. Инспектори по приходите от отдел "Държавни вземания" търсят клиент чрез пряко договаряне за 14 700 кг годни за консумация турски маслини.

На влизане в България партидата била поставена под контрол с техническо средство от звеното "Фискален контрол", тъй като оттам преценили, че фирмата вносител е рискова. Така данъчните проследили камиона с маслини до склад във Варна, където трябвало да бъдат разтоварени, а проследяващото устройство да бъде премахнато. Дни наред обаче собственикът на фирмата не се появил, затова държавата си прибрала маслините. Продажбата е насрочена за 24 август. Началната оценка е 93 786 лв., а кандидатите могат да подават оферти от 16 до 18 август при минимална цена от 50% от стартовата, уточниха от НАП-Варна.

На 14 август приходната агенция организира и търг с тайно наддаване за продажбата на 1,556 кг златни накити. Бижутата били отнети от длъжник в полза на държавата с решение на Добричкия окръжен съд и ще бъдат изложени за оглед от 7 до 9 август.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право